Kultura

Ministarstvo i HGU: Koncertima se može prisustvovati bez potvrda o cijepljenju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministarstvo kulture i Hrvatska glazbena unija u nedjelju su izvijestili da koncertima u sklopu akcije "Jer svirati se mora" mogu prisustvovati svi - bez potvrda o cijepljenju ili preboljenju covida-19. 

To su izvijestili budući da je, kako kažu, u manjem dijelu javnosti bilo određenih nesporazuma u pogledu mogućnosti prisustva publike na koncertima u sklopu zajedničke akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije.

Svi koncerti u sklopu akcije 'Jer svirati se mora' odvijaju se u najstrožim epidemiološkim uvjetima. Zbog toga je strogo ograničen broj publike, rasporedom sjedala ili stolova je organizator onemogućio bliske kontakte prisutnih posjetitelja te se provode i sve druge, strogo propisane mjere koje se koordiniraju za navedene koncerte, pojasnili su.

Najava članova Nacionalnog stožera Civilne zaštite kako će na velike koncerte moći samo oni koji dobiju tzv. covid-potvrde ne odnosi se na koncerte u okviru projekta „Jer svirati se mora“ već će se odnositi na javne priredbe i okupljanja koja će se organizirati u budućnosti, bez strogih mjera kakve su sada na snazi, stoji u priopćenju.

"Pravila o obvezi imanja covid – potvrda o cijepljenju ili preboljenju se ne odnose na koncerte u sklopu akcije 'Jer svirati se mora'. Stoga, nema nikakve potrebe za povratom ulaznica za koncerte u sklopu akcije 'Jer svirati se mora' budući da posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni niti će morati dokazivati da su preboljeli Covid i na taj način stekli imunitet", poručili su iz Ministarstva kulture i HGU.

Ti se koncerti, kako su istaknuli, odvijaju s drastično smanjenim brojem posjetitelja, kao što organizatori slijede i sve druge sigurnosne i zdravstvene upute dobivene od nadležnih tijela.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koncerti, hgk