A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/gallery/T/tomislav%20tomašević%205.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kreću pregovori Možemo! i SDP-a o podjeli vlasti u Zagrebu - šef Skupštine bit će Joško Klisović? | Politika+
Zagreb

ZAGREB: Kreću pregovori Možemo! i SDP-a o podjeli vlasti u Zagrebu - šef Skupštine bit će Joško Klisović?

Piše: PolitikaPlus

Pregovori i dogovori o formiranju zagrebačke gradske vlasti između Možemo! i SDP-a u punom smislu te riječi počet će nakon drugog kruga izbora, a u srijedu se trebaju sastati čelnici dviju političkih stranaka kako bi dogovorili timove za buduće pregovore. Premda je ključna njihova suradnja u Zagrebu, razgovori će biti širi jer SDP očekuje podršku platforme Možemo! svom kandidatu za gradonačelnika Varaždina Nevenu Bosilju, koji je ušao u drugi krug s aktualnim gradonačelnikom Ivanom Čehokom, kao i podršku Marku Filipoviću koji se također u drugom krugu bori za gradonačelnika Rijek.

Dođe li do šireg dogovora, SDP će vjerojatno podržati Suzanu Jašić, bivšu direktoricu GONG-a, sada kandidatkinju Možemo! za gradonačelnicu Pazina koja je ušla u drugi krug s kandidatom IDS-a, piše Jutarnji list.   Što se Zagreba tiče, SDP je već podržao Tomaševića u drugom krugu (njihov kandidat Joško Klisović još je u izbornoj noći pozvao svoje birače da 30. svibnja daju glas Tomaševiću), dok su iz Možemo! više puta javno rekli da u Skupštini očekuju suradnju sa SDP-om. Skupština ima 47 zastupnika, a Možemo! s osvojena 23 mandata i SDP sa svojih pet čine uvjerljivu većinu. Pitanje je, međutim, kako će se raspodijeliti dužnosti.

Prođe li sve to glatko kako se čini na prvu, onda bi Joško Klisović mogao postati idući predsjednik Gradske skupštine Zagreba. No, kako je najavio i Tomašević na konferenciji za novinare, kada se otvore, pregovori neće biti tako jednostavni i neće se svesti samo na podjelu funkcija. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SDP, MOŽEMO