Zagreb

PLESNA PREDSTAVA: "Fantastične vrste" Ane Kreitmeyer premijerno u MSU

Piše: PolitikaPlus/Hina

U sklopu programa Antisezone 21, u izložbenom prostoru Muzeja suvremene umjetnosti u ponedjeljak 24. svibnja premijerno će biti postavljena plesna predstava "Fantastične vrste" koreografkinje i plesne umjetnice Ane Kreitmeyer u produkciji Studija za suvremeni ples.

"Fantastične vrste" predstava je o ekosustavu koji je, kako se navodi u najavi, svjestan da nestankom jedne njegove komponente nestaje i njegova cjelina koja se nepovratno mijenja.

"Fantastične vrste" došle su u prostor koji im izvorno ne pripada i od njega pokušavaju graditi potencijalno novo stanište. One su, dodaje se, jedan organizam i mnogo njih odjednom, "mogu istovremeno biti i mrav i lav, može ga biti samo pola, može se lijepiti za druga tijela, povremeno je kamen, a povremeno ga uopće nema".

Za predstavu nadahnutu "Priručnikom fantastične zoologije" Jorgea Luisa Borgesa, a posebice bićem nazvanim Učasdrukčiji, koje je poslužilo kao bilješka za princip kretanja, koreografiju je osmislila Ana Kreitmeyer.

Izvođači su Branko Banković, Dina Ekštajn, Ida Jolić, Ana Mrak, Martina Tomić i Ana Vnučec. Dramaturginja je Nina Gojić, a scenografiju i oblikovanje svjetla potpisuje Igor Pauška, oblikovanje zvuka Nika Pećarina, dok je kostimograf Dalibor Šakić.

Reprizna izvedba slijedi u utorak, 25. svibnja. Program se održava u sklopu programa Antisezona koji u MSU dovodi aktualna strujanja na hrvatskoj i međunarodnoj suvremenoj plesnoj sceni.

Predstava je realizirana uz potporu Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija RH i Zaklade Kultura nova.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KULTURA, PLES, MSU