Hrvatska

KARLOVAC: Županica Furdek Hajdin obećala ravnomjerniji razvoj Karlovačke županije

Piše: PolitikaPlus

Nova županica Martina Furdek Hajdin obećala je u ponedjeljak na konferenciji za novinare ravnomjerniji razvoj Karlovačke županije, a karlovački gradonačelnik Damir Mandić rekao je kako želi biti “točka spajanja” jer je vlast uvijek bolja uz kvalitetnu oporbu.

“Ispred nas su četiri plodonosne godine jer, reći ću to tako, pred nama je siguran rad u Županijskoj skupštini, osvojili smo 21 od 38 mandata”, rekla je Furdek Hajdin i obećala da će opravdati povjerenje birača.

Zamjenica županice je Vesna Hajsan Dolinar, kao i dosad, a njezin zamjenik iz redova srpske nacionalne manjine bit će Dejan Mihajlović (SDSS), donedavni načelnik općine Krnjaka.

“Mi smo s Mihajlovićem surađivali protekle četiri godine, suradnja je bila kvalitetna i sadržajna, općina Krnjak je bila dio tima za razradu intervencijskog plana za Slunj i šest okolnih općina, prema tome - od sutra krećemo s redovitim radom”, rekla je Furdek Hajdin.

Stari i novi gradonačelnik Damir Mandić rekao je da je zadovoljan proteklom kampanjom za lokalne izbore te da će već ovaj tjedan gradske službe najaviti kad će biti utemeljen novi saziv Gradskog vijeća i primopredaja izvršne vlasti. No, budući da on ostaje gradonačelnik, primopredaja se ponajprije odnosi na njegovu zamjenicu Ivanu Fočić, koja je još direktorica gradske tvrtke Inkasator.

“Mi nismo ni stali, a sada nastavljamo dalje s provedbom započetih projekata”, rekao je Mandić i dodao da će se već sljedeći tjedan najaviti program Zvjezdanog ljeta, kulturno-zabavne manifestacije u povodu 442. obljetnice grada, koja će “nas početi vraćati u normalu”.

“U protekle četiri godine ni s moje strane ni od HDZ-a u cjelini u Karlovcu se nije provodila tolika isključivost koliko nam je oporba nametala, nitko tko je sada ušao u Gradsko vijeće ne treba izgubiti svoj identitet, puno je komplementarnih programa i bitno je reći da ništa nećemo raditi bez znanja javnosti”, rekao je Mandić, ističući kako “želi biti točka spajanja”.  

Komentirao je i izjavu protukandidata Davora Petračića da se nakon poraza povlači iz politike, ističući da ga smatra “perspektivnim političarem koji može politici još puno dati” te da je “vlast uvijek kvalitetnija uz kvalitetnu oporbu”.

Predsjednica Županijske organizacije HDZ-a Nada Murganić rekla je da će HDZ-ovi političari ispuniti sva obećanja iz kampanje. Izrazila je zadovoljstvo što Karlovačka županija na čelu županije ima ženu budući da su u Hrvatskoj samo dvije županice te što je HDZ u županiji od 22 jedinice lokalne samouprave vlast preuzeo u deset, a u još dvije su nezavisni gradonačelnik i načelnik s potporom HDZ-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Martina Furdek Hajdin, HDZ, ŽUPANICA