Crna kronika

'Poput meksičkih obračuna': Bezobziran napad mafije na obitelj

Piše: PolitikaPlus/Hina

U napadu dinamitom na majku i dvoje djece koji su spavali u stanu na Laništu ozlijeđena je supruga Tomislava Sučića, optuženog za šverc tona droge, koji se nalazi u istražnom zatvoru od uhićenja u akciji Tebra, piše u utorak Jutarnji list.

U nastalom kaosu oko 2,20 sati, koji je prouzročila detonacija, Sučićeva partnerica zadobila je tek lakše ozljede nosa, dok su njezini školarci prošli neozlijeđeni.

Kako dnevnik neslužbeno doznaje, riječ je o većoj količini dimanita ostavljenog ispred protuprovalnih vrata stana, ali i obješenog na kvaku vrata, koja je odmah nakon aktivacije uništila cijeli stan i lift preko puta, ali i vrata (pre)ostalih devet stanova na katu.

Ujedno je od jačine detonacije došlo do izbijanja kompletnog prozora s okvirima iz ležišta u stanu Sučićevih pa su popucala i stakla na poslovnici RBA koja se nalazi u prizemlju zgrade, a sve do razine -3 garaže oštećena su i vrata lifta.

Vijest o strahoti na Laništu Tomislav Sučić je dočekao na dva kilometra udaljenosti, u istražnom zatvoru zagrebačkog Remetinca. Tko je i zašto postavio paklenu napravu želeći lišiti života Sučićevu odabranicu i sinove, intenzivno pokušavaju raspetljati zagrebački kriminalisti.

Sučićevoj supruzi i djeci bit će pružena zaštita. Sanacija štete u zgradi potrajat će neko vrijeme, stanari će još danima biti bez vode i plina, a štetu je pretrpjela i banka u prizemlju

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kriminal, bombe, ekplozija