Hrvatska

HDZ o Grmoji i Mostu: "Koji licemjeri! Most u Splitu koalira s Možemo pa sad lažno optužuje HDZ"

Piše: PolitikaPlus/Hina

HDZ je u utorak izjavu saborskog zastupnika Mosta Nikole Grmoje koji je rekao da je premijer Andrej Plenković "autor platforme Možemo! te im je dao medijski poguranac kako bi naštetio SDP-u" nazvao lažnom optužbom, istaknuvši kako upravo Most u Splitu koalira s Možemo!.

"Koji licemjeri! Most u Splitu koalira s Možemo pa sad lažno optužuje HDZ", stoji u objavi na facebooku.

"Nakon što je Most još jednom u gradu svog nastanka i to u prvom krugu izbora, potučen do nogu od HDZ-a i gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, a i nakon što je čelnik te stranke Božo Petrov, unatoč podršci SDP-a, izgubio izbore za dubrovačko-neretvanskog župana od Nikole Dobroslavića, opet se potvrdila dobro znana izreka iz doline Neretve - U Grmoji su kratke noge!", navodi dalje HDZ.

Iz te stranke ističu da je Grmoja krivca za izborni debakl pronašao u premijeru Plenkoviću, optuživši ga za to da stoji iza projekta Možemo "kako bi sačuvao rejting HDZ-a".

"No osim što Grmoja u drugima traži krivce za poraz, on licemjerno 'zaboravlja' da je njegov Most u Splitu u koaliciji upravo s Možemo (i SDP-om) s ciljem da se dvojcu Puljak/Ivošević osigura većina u Gradskom vijeću! Očito Grmoja pokušava skrenuti pozornost javnosti s te činjenice", ocjenjuju u HDZ-u.

Također pišu kako Grmoja "zaboravlja" i da je upravo Most, iako na papiru desna politička opcija, oduvijek ulazio, a i sada ulazi, u saveze i uzajamne potpore sa strankama i kandidatima ljevice - od toga da su u Sisku držali većinu "notornoj" SDP-ovoj gradonačelnici pa do toga da su danas u koaliciji sa SDP-om u Šibensko-kninskoj županiji.

"Uostalom, Most je u drugom krugu predsjedničkih izbora pomogao Milanoviću protiv Kolinde Grabar-Kitarović i omogućio kandidatu ljevice, koji sad želi destruirati Knin kao simbol pobjede u Domovinskom ratu, da dospije na Pantovčak", poručili su iz HDZ-a.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, most