Turizam

MINISTRICA: Brnjac očekuje bolju turističku sezonu od prošlogodišnje

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je u nedjelju da se prema podacima po kojima u Hrvatskoj trenutno boravi 287.000 turista može zaključiti da nam slijedi bolja turistička sezona od prošlogodišnje, a zauzela se za promatranje epidemiološke slike po županijama, što traži Istarska županija.

Trenutno je u Hrvatskoj oko 287.000 turista, a od početka godine zabilježeno je oko 1,8 milijuna dolazaka i preko 7,3 milijuna noćenja, rekla je ministrica Brnjac za Dnevnik N1 televizije. U usporedbi s 2019. to je preko 60 posto i rezultatima su zadovoljni.

Brnjac je ustvrdila da je koronavirus još uvijek među nama i da će epidemiološka situacija utjecati na razvoj turističke sezone pa moramo biti odgovorni i znati da se samo jednim žarištem situacija može promijeniti. 

"Možemo biti sretni da uz dobro balansiranje mjera imamo dobre rezultate i to trebamo sačuvati", istaknula je ministrica.

Napomenula je da su regionalne turističke zajednice zamolili da budu u kontaktu sa županima i da vode računa o tome da ne bude velikih okupljanja i događanja kako bi mogli držati situaciju pod kontrolom.

Vezano za zahtjev istarskog župana da se epidemiološka situacija gleda po županijama, a ne statističkim regijama, Brnjac je rekla da se Ministarstvo duže za to zalaže kroz neformalna vijeća turizma.

Situaciju bi trebali sagledavati na razini županija jer tada imamo detaljniju informaciju i vjerodostojnije podatke. I predsjednik Vlade na Europskom vijeću i ja s austrijskom ministricom dogovarali smo da nas gledaju kroz županijsku razinu", rekla je Brnjac.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turizam, nikolina brnjac