Zagreb

ZAGREB: Davor Vagić novi je ravnatelj KBC Sestre milosrdnice

Piše: PolitikaPlus/HRT

Prof.dr. Davor Vagić, pročelnik Zavoda za kirurgiju glave i vrata na Klinici za otorinolaringologiju, novi je ravnatelj KBC Sestre milosrdnice. Odlučilo je tako Upravno vijeće na jutrošnjoj sjednici. Uz prof.dr. Vagića kandidatkinje su bile i prof.dr. Vanja Bašić Kes te prof.dr. Dijana Zadravec. Izjavu nakon sjednice dali su predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Dulibić, novoizabrani ravnatelj Vagić i v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk.

Prof. dr. Davor Vagić zahvalio je Upravnom vijeću na povjerenju koje je dobio danas nakon što smo izložili programe.

To je jedna velika čast i obaveza. Moram se zahvaliti svojim prethodnicima, kolegi Vatavuku na tome što je bolnicu u teškom trenutku preuzeo i na odličan način napravio dio koji treba i omogućio da krenemo dalje kao i prethodnicima prije toga i v.d. prof. Zovaku. Zahvaljujem se i svim djelatnicima KBC-a jer je zadnja godinu i pol bila naporna za ovu bolnicu. Osim covid krize imali smo i dva potresa koja su narušila infrastrukturu bolnice i naši djelatnici su uspjeli održati pružanje zdravstvene zaštite na visokom nivou dostojnom nivou druge bolnice po veličini u zemlji. Moram se zahvaliti pacijentima, ljudima koji su zadržali povjerenje u bolnicu što je nama najbitnije jer smo ovdje radi pacijenata. Ovo shvaćam kao jednu veliku odgovornost i kroz svu komunikaciju i ostalo uz sve djelatnike KBC-a mislim da idemo prema izlasku iz krize koja je bila i u oštećenjima od potresa i covid krize. Zahvaljujem se i našim osnivačima na ovom djelu potpore koju imamo. Definitivno sam otvoren za sva pitanja. Htio bih prije toga kolegi Vatavuku dati trenutak da vam se obrati iz jednostavnog razloga jer je do sada vodio bolnicu i siguran sam da se želi obratiti, poručio je Vagić.

Prof. dr. sc. Davor Vagić rođen je 1970. godine u Zagrebu, a na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1994. godine. Specijalizirao je otorinolaringologiju u Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC Sestre milosrdnice, a nakon položenog specijalističkog ispita nastavio je stručno usavršavanje u klinikama Grosshadern u Munchenu, u Amsterdamu, Indianapolisu, San Diegu, Ann Arburu i New Yorku. Subspecijalist je plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata, pročelnik Zavoda za kirurgiju glave i vrata na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata, te zamjenik predstojnika Klinike. Od 2015. pročelnik je Katedre za otorinolaringologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pomoćnik dekanice za kliničke predmete. Izabran je u znanstveno nastavno zvanje izvanrednog profesora. Djelatnik je i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pri Katedri iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata gdje sudjeluje u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi. Autor je više znanstvenih radova i poglavlja u stručnim knjigama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KBC sestara milosrdnica, DAVOR VAGIĆ