Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je osvoji primjerak knjige ALESSANDRA BARICCOA: MLADA NEVJESTA

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PONEDJELJKA 26. 07. do 12.00 sati portal politika+ i V.B.Z. organiziraju nagradni natječaj u kojem poklanjaju jedan primjerak knjige ALESSANDRA BARICCOA: MLADA NEVJESTA.

 

DOBITNICA NAGRADNOG NATJEČAJA JE;  Vlatka Bertić Daruvar.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Dobitnik/dobitnica nagradnog natječaja knjigu će dobiti poštom na kućnu adresu, a zbog dostave važno je navesti broj telefona/mobitela.

 

Nagradno pitanje je: U kojem talijanskom gradu i koje godine je rođen ALESSANDRO BARICCO, autor knjige MLADA NEVJESTA?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA EMAIL: [email protected] politikaplus.com

 

Alessandro Baricco

MLADA NEVJESTA

 

 

U ovom virtuoznom književnom djelu Alessandro Baricco portretira skupinu tajanstvenih likova koji postoje izvan uobičajenih pravila uzročno-posljedičnih odnosa. “Mlada nevjesta” bajka je za odrasle o sudbini, drugosti i autorovu činu stvaranja.

European Literature Network

 

Početkom dvadesetog stoljeća, negdje u talijanskoj provinciji, u raskošnu vilu plemićke obitelji useljava se Mlada nevjesta. Međutim, postoji mali problem: nasljednik obitelji, njezin zaručnik, na poslovnom je putu u inozemstvu i nitko ne zna kada će se točno vratiti. Počinje dugo razdoblje iščekivanja tijekom kojeg će Mlada nevjesta postupno upoznati neobične stanare kuće: Oca, Majku, Kćer, Strica i batlera Modesta. Svakodnevica ekscentrične obitelji sve je samo ne uobičajena: prisutan je strah od noći (svi su preci umrli noću), knjige, tuge i svega što odudara od brižno njegovanog, ali besmislenog ritualnog ponavljanja. Kako dani prolaze i nema vijesti o nestašnom sinu, atmosfera postaje sve nadrealnija, a interakcija Mlade nevjeste s obitelji sve erotičnija. I ništa zapravo nije kako se čini: sloj po sloj, otkriva se priča o obiteljskim tajnama, ljubavi, javnim kućama, snu i umjetnosti.

Njegujući svoj prepoznatljiv stil, vješto se poigravajući riječima i frazama, brišući granice između stvarnog i nestvarnog, zamagljujući obrise likova, Baricco je ovaj put ispisao jedan je od svojih najsmjelijih romana, „djelo elegancije, erotike i razigrane mašte“, „drsko ispričanu priču o izgubljenoj nevinosti“ i „poučnu i uznemirujuću lekciju o želji“.

  

Biblioteka: Ambrozija

 

Prevoditeljica: Snježana Husić

Urednica: Irena Španić

 

Godina izdanja: 2020.

 

Format: 13,5 x 20 cm

 

Broj stranica: 166

 

 

 

ISBN 978-953-52-0278-3

(tvrdi uvez)

 

 

Cijena TU: 119,00 kn

 


 

 

vbz-logo-novi_BOJA_72

 

V.B.Z.

Velikopoljska 12

10 010 Zagreb

tel. 01 6235 419

fax. 01 6235 418

e-mail: [email protected]

www.vbz.hr

 

 

V.B.Z. PREDSTAVLJA

 


 

 

O autoru

 

 

Alessandro Baricco, rođen u Torinu 1958., jedan je od najcjenjenijih i najčitanijih suvremenih europskih autora. Završio je studij filozofije, a karijeru je započeo kao glazbeni kritičar. Napisao je dvije knjige o glazbi, Genij u bijegu. O Rossinijevu glazbenom teatru (Il genio in fuga. Sul teatro musicale di Rossini, 1988.) i Hegelova duša i Wisconsinske krave (L’anima di Hegel e le mucche del Wisconsin, 1992.). Prije nego što je ušao u svijet književnosti, pisao je glazbene kritike za La Repubblicu, kolumne za La Stampu i bio domaćin televizijskog showa na Rai Tre

Njegov prvi roman Kule od bijesa objavljen je 1991. Idućih godina postiže velik međunarodni uspjeh, osvajajući vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga u Italiji i Francuskoj svojim romanima Ocean more (1993.) i Svila (1996.). Prema potonjem je François Girard snimio istoimeni film. Tih godina suosniva školu kreativnog pisanja Scuola Holden u Torinu. Velik uspjeh postigao je i na području filmskog i kazališnog stvaralaštva. Prema njegovu kazališnom monologu Novecento (1993.) oskarovac Giuseppe Tornatore snimio je film Legenda o pijanistu. Višestruko je nagrađivan za svoja djela koja su dosad prevedena na više od trideset jezika.

U izdanju V.B.Z.-a dosad su objavljene njegove knjige Svila, Ocean more, Ilijada, Ova priča,Emaus, Mr. Gwyn i Triput u zoru.


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

V.B.Z., KNJIGA