Hrvatska

PLENKOVIĆ: Parlamentarna većina predvođena HDZ-om pouzdan akter na političkoj sceni

Piše: PolitikaPlus7Hina

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je naglasio važnost političke stabilnosti u državi te u kontekstu isključivanja utjecajnih članova SDP-a iz stranke istaknuo da je parlamentarna većina predvođena HDZ-om pouzdan i čvrst akter na političkoj sceni.

Plenković je to rekao u Banskim dvorima odgovarajući na pitanje novinara nakon sjednice Znanstvenog savjeta te je, vezano uz aktualne događaje u SDP-u, podsjetio na, kako je rekao, svoju ključnu poruku od prije pet godina "da Hrvatskoj treba politička stabilnost".

Ona je preduvjet svega, naglasio je, koliko god to nekome djelovalo statično. "Stabilnost u HDZ-u, Saboru i Vladi koja osigurava procese koji trebaju biti, a sve to u demokratskoj proceduri, to je isto dosta važno", rekao je.

Za odluku u SDP-u da isključi iz stranke neke od saborskih zastupnika i utjecajnih članova rekao je kako su to " njihove odluke".

Vidjet ćemo kako će se to reflektirati na njihov rejting, funkcioniranje, snagu u Saboru, dodao je te podsjetio da SDP na ljevici ima i konkurenciju (Možemo!).

"S jedne strane, evo, imamo krizu u SDP-u, koja traje već neko vrijeme, imamo ovo što se zbiva na desnici, u Domovinskom pokretu i imate Vladu, parlamentarnu većinu koju predvodi HDZ, koja je tu pouzdan akter, stoji čvrsto, ne mrda", poručio je na kraju Plenković.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenković, hdz