Scena

GLAZBENA SCENA: Dalmatino sve bliže milijunu s novim singlom "Refužo"

Piše: PolitikaPlus

Dalmatino, miljenici domaće publike i bend koji svoju popularnost neprestano gradi i van granica Lijepe naše, s nedavno objavljenom novom pjesmom "Refužo" postižu velike uspjehe i nadmašuju vlastita očekivanja.

Naime, video spot "Refužo" u kratkom vremenu dosegao je brojku od preko pola milijuna pregleda na YouTubeu, dok broj klikova svakoga dana raste sve više. Singl se samim time smjestio uz bok nekim od njihovih najvećih uspješnica te se već tjednima zaredom nalazi među Top 40 najemitiranijih hrvatskih radijskih pjesama. Njihova zavidna pjesmarica bogatija je za još jedan veliki hit koji su u kratkom periodu zavoljeli svi njihovi fanovi, u što se možemo uvjeriti i po mnoštvu komentara na svim kanalima.
Novi singl "Refužo" predivna je suptilna balada pomalo intrigantnog i misterioznog naziva čija se tematika bazira na poruci o ljubavi s kojom se ne bi trebalo olako razbacivati i dozirati je na rinfuzu. Ideja za novu pjesmu "Refužo" rodila se 2018. godine u Adelaideu na trećoj australskoj turneji Dalmatina.

Singl "Refužo" objavljen je za diskografsku kuću Dancing Bear i riječ je o njihovom prvom materijalu u 2021. godini koji se na savršen način uklopio u ljetni ambijent. Nova ljubavna pjesma Dalmatina osvojit će vas upečatljivim stihovima te predivnim melodijama, aranžmanima i vokalnim dionicama koje diraju u srce.

Pjesma je snimljena u studiju Deva, kod Dade Marušića koji je napravio i studijsku verziju video spota. Glazbenici koji su snimali pjesmu su Karlo Dotur i Ivo Jagnjić (gitare); Vedran Gavrić (bass); Ante Gašpardi (klavijature i programiranje); Zdravko Sunara (bubanj, perkusije); Alenka Milano i Rafaela Petric (back vokali).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DALMATINO