Hrvatska

NOVI MAROF: Pročelnica bolnice potvrdila da se radilo o požaru u bolesničkoj sobi

FOTO: evarazdin.hr
Piše: PolitikaPlus

Pročelnica novomarofske bolnice Tatjana Jurkin Vnučec izjavila je u petak nakon tragedije u kojoj je u toj ustanovi smrtno stradao pacijent kako trenutno može potvrditi da se radilo o požaru u bolesničkoj sobi te nije mogla potvrditi da se radilo o požaru aparata za kisik.

"Ne mogu reći o čemu se radi. U tijeku su izvidi koji će onda utvrditi koji su bili uzroci. To je svima nama u interesu, da vidimo o čemu se radi", rekla je pročelnica. Upitana je li eksplodirao aparat za kisik ili je riječ o običnom požaru odgovorila je da su to u ovom trenutku nagađanja.

Policija je ranije izvijestila da je došlo do požara na aparatu za kisik, no Jurkin Vnučec kaže da ne zna što je policija objavila. "Mi dojavljujemo o čemu se radi, a radilo se o požaru", rekla je, dodavši da su nakon tragedije svi pacijenti smješteni na sigurno.

"Mi smo svi profesionalci, znamo koja su pravila, koji su postupci, u tom trenutku su svi pacijenti smješteni na sigurno", naglasila je Jurkin Vnučec.

Istaknula je i da su u koordinaciju odmah uključeni ravnatelj bolnice Nenad Kudelić i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te da su u kontaktu i s ministrom zdravstva.

Dodala je da je osobno obavijestila obitelj o tragičnom događaju te joj je još jednom izrazila sućut, napomenuvši da su na raspolaganju za svaku pomoć i podršku.

Novinarima je rekla da su odmah angažirane sve nadležne službe, bolničke i izvanbolničke te da je učinjeno sve kako bi ostali pacijenti bili sigurni.

Uzrok požara u kojem je u petak u službi za palijativnu skrb u Novom Marofu smrtno stradao pacijent bit će utvrđen daljnjim izvidima i dokaznim radnjama, uključujući i vještačenje, doznaje se nakon očevida u varaždinskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu koje je provelo očevid izjavio je Hini kako je zasad utvrđeno da je u bolesničkoj sobi došlo do požara u kojem je jedan pacijent smrtno stradao.

"Slijedi poduzimanje daljnjih izvida, potrebnih dokaznih radnji i naravno vještačenja kojima će se utvrditi prvenstveno uzrok zbog kojeg je požar nastao", rekao je Galić. Upitan može li se u ovom trenutku govoriti o nečijoj odgovornosti, rekao je da zasad nema osnova za takve zaključke.

Policija je u petak u 12,29 sati dobila dojavu iz Županijskog centra 112 da je u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin došlo do požara na aparatu za kisik na koji je bio priključen pacijent te da je pacijent od od zadobivenih ozljeda u požaru umro.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Tatjana Jurkin Vnučec, NOVI MAROF