Hrvatska

OČEVID OTKRIO: Požar u Novom Marofu izbio djelovanjem otvorenoga plamena

Piše: PolitikaPlus/Hina

Očevidom je utvrđeno kako je požar u Bolnici za specijalne bolesti, na odjelu produženoga liječenjaje u Novom Marofu izbio uslijed djelovanja otvorenoga plamena nepoznatoga izvora u sobi u kojoj se nalazio 48-godišnjak, koji je u tom trenutku bio priključen na kisik, nakon čega se požar proširio na krevet i nesretnog muškarca, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo, priopćila je Policijska uprava varaždinska.

U izvanrednom priopćenju vezanom uz tragični događaj u bolnici u Novom Marofu, u kojem je smrtno stradao 48-godišnji muškarac policija navodi  kako je u petak oko 13,30 sati došlo do požara u Bolnici za specijalne bolesti, na odjelu produženog liječenja.

 Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio uslijed djelovanja otvorenoga plamena nepoznatog izvora u sobi u kojoj se nalazio 48-godišnjak, a koji je u tom trenutku bio priključen na kisik, nakon čega se požar proširio na krevet i nesretnog muškarca, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo”, ističe policija.

Tijekom toga događaja, navodi, nije došlo do opasnosti za druge sudionike i osoblje u bolnici pa nije bilo drugih ozlijeđenih osoba. Dodaje i kako je tijelo nesretno stradalog muškarca prevezeno u varaždinsku Opću bolnicu, gdje će biti obavljena obdukcija.

 Očevid je na mjestu događaja proveo zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i Inspektorom za zaštitu od požara, napominje policija.

Požar su, kakako se navodi, ugasili djelatnici bolnice i vatrogasci DVD-a Novi Marof.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BOLNICA, POŽAR