Crna kronika

GOSPIĆ: U Gospiću dijete spašeno iz pregrijanog auta, majka pod istragom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Policija će pokrenuti kriminalističko istraživanje protiv njemačke državljanke koja je u automobilu na parkiralištu trgovačkog centra u Gospiću ostavila dijete koje su od toplinskog udara spasili građani, hitna pomoć te potom liječnici u bolnici u Gospiću.  

Djetetu je pomoć pružena u gospićkoj bolnici “zbog razvijenih simptoma toplinske iscrpljenosti”, izvijestila je ličko-senjska policija.

Ravnateljica bolnice u Gospiću, pedijatrica Sandra Čubelić, rekla je Hini da su građani “provalom u automobil spasili 2,5 godišnje dijete od smrti”.

Po njenim saznanjima majka je ostavila sina u autu smatrajući da nema opasnosti, da mu se u automobilu, na suncu, u kratkom vremenu, ne može ništa dogoditi.

“Dijete je kod nas rehidrirano, osvježeno, oporavak je protekao uredno i dijete je danas otpušteno iz bolnice i to s majkom, ali u pratnji policije”, rekla je Čubelić.

U policijskom izvješću piše da je policija u nedjelju oko 15,50 sati zaprimila dojavu od građana da je na parkiralištu trgovačkog centra u Budačkoj ulici u Gospiću u automobilu njemačkih nacionalnih oznaka zaključano dijete koje je pokazivalo znakove klonulosti uslijed visokih temperatura.

Do dolaska policije na mjesto događaja građani su iz vozila izvadili dijete.  

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjom njemačkom državljankom, majkom djeteta, stoji u priopćenju, uz obrazloženje da je "ostavljanje djeteta bez nadzora u zatvorenom vozilu grubo zanemarivanje i zlostavljanje djeteta, što predstavlja obilježje kaznenog djela povrede djetetovih prava".

U policiji upozoravaju da se ostavljanjem bez nadzora u zatvorenom vozilu grubo zanemaruje i zlostavlja dijete, što predstavlja kazneno djelo povrede djetetovih prava.

"Posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje", kažu u policiji, ističući da odgovorna osoba zbog toga može biti kažnjena zatvorskom kaznom u trajanju i do 15 godina.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

auto, dijete, sunce