Regija

Epidemija: U Sloveniji 248 zaraženih, trendovi su zabrinjavajući

Piše: PolitikaPlus

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 248 novih zaraza koronavirusom, skoro dvostruko više nego prije tjedan dana, novih preminulih nije bilo, a sadašnje trendove razvoja epidemiološke situacije stručnjaci smatraju zabrinjavajućim.

Na 1974 testiranih potvrđeno je 248 zaraza, odnosno 12,6 posto pozitivnih nalaza, objavila je vlada na Twitteru.

Vladi blizak portal Siol.net navodi da su epidemiolozi zabrinuti razvojem sitacije. Prethodni je dan bilo 216 novozaraženih uz udio pozitivnih testova 11,7 posto, dok novi rezultati u odnosu na stanje od prije tjedan dana kad je u jednom danu bilo 139 infekcija govori da je došlo do rasta novozaraženih od skoro 100 posto.

Sedmodnevni prosjek potvrđenih dnevnih zaraza trenutno iznosi 142, 14-dnevna incidencija povećana je na 83, a procjenjuje se da su 1752 aktivna slučaja zaraze. Do sada je cijepljeno potrebnim dozama cjepiva skoro 40 posto stanovništva, a 45 posto je primilo barem prvu dozu, objavilo je u srijedu ministarstvo zdravstva.

Broj hospitaliziranih se s druge strane nije povećao, pa je u bolnicama i dalje 36 covid pacijenata, no to je više nego ih je u bolnicama bilo na današnji dan prije godinu dana, prije početka tadašnjeg jesensko-zimskog vala, prenose u srijedu slovenski mediji.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SLOVENIJA, EPIDEMIJA