Hrvatska

REHAK: Državna vlast je previše popustljiva prema onima kao što je Baćanović koji vređaju i omalovažavaju Oluju i hrvatski narod!

Objavu je napisao načelnik općine Borovo, koji je član SDSS-a...

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon što je policija prijavila načelnika općine Borovo Zorana Baćanovića zbog neprimjerene objave o Oluji predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Danijel Rehak ocijenio je da je državna vlast previše popustljiva prema onima kao što je Baćanović.

"Srbi u Hrvatskoj moraju konačno shvatiti da žive u neovisnoj i suverenoj hrvatskoj državi i da ovo nikada neće biti Srbija, ma što god oni priželjkivali, a ako im se ovdje ne sviđa, nitko im ne brani da nađu dom negdje drugdje", kazao je u Rehak u četvrtak za Hinu.

Komentirajući objavu načelnik Borova nedaleko Vukovara koji je na Facebooku objavio fotografiju na kojoj se vidi transparent "Oluja - zločin koji još traje", Rehak, koji je na proslavi godišnjice "Oluje" održao i govor u ime hrvatskih branitelja i stradalnika, kazao je da se Baćanović nekorektno ponaša prema pripadnicima većinskog naroda.

"I ne razumijem zašto im toliko 'titramo'. Da je po mome svi bi bili Hrvati, kao što su Nijemci svi Nijemci, a Amerikanci svi Amerikanci, a po vjeroispovjesti budi što hoćeš", smatra ovaj branitelj dodajući kako je i protiv manjinskih lista na izborima.

"Jesi politička stranka? Jesi, e onda izađi na izbore kao i sve druge političke stranke, a ne samo zato što si nacionalna manjina s 800 glasova ulaziš u Hrvatski sabor,  a svi ostali moraju se dobrano pomučiti da bi to ostvarili", kaže Rehak ocijenivši kako je državna vlast previše popustljiva prema onima koji, poput Zorana Baćanovića vrijeđaju i omalovažavaju hrvatski narod i državu.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je kako je zbog sumnje da je na društvenim mrežama objavio neprimjeren sadržaj povodom obilježavanja vojno redarstvene operacije Oluja, podnijela protiv osumnjičenog 43-godišnjega muškarca optužni prijedlog nadležnom sudu pa slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, ne navodeći indentitet osumnjičenika niti kakav je to neprimjeran sadržaj objavio.

Objavu načelnika općine Borovo, koji je član SDSS-a, u utorak je za boravka u Opatiji komentirao i predsjednik Vlade Andrej Plenković rekavši  je to za svaku osudu i neprimjereno te da mu nije jasno kako to može postavljati jedna načelnik općine u Hrvatskoj. Također je najavio kako će o tom razgovarati s partnerima u vlasti.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbi, sdss, oluja, borovo