Prema anonimnoj predstavci koja je stigla njegovim nadređenima, tog se policijskoj službenika (podaci poznati redakciji) proziva da je pucao iznad glava skupine migranata, na području Topuskog, dok je s još 11 kolega iz svoje uprave bio na ispomoći na teritoriju koje pokriva Policijska postaja Gvozd, odnosno PU sisačko-moslavačka.

U anonimnom dopisu tvrdi se da je policajac tijekom službe pucao iz automatskog oružja, konkretno puške M 70, iznad migranata, iako za to nije bilo potrebe.

Navodi se, nadalje, da se taj interventni policajac, koji je na sisačko-moslavačkom području boravio od 6. do 16. kolovoza, “ponašao neprimjereno, protivno pravilima službe i etičkog kodeksa ponašanja policijskih službenika na način da je u svojstvu voditelja terena za navedeni period, u slobodno vrijeme, gotovo stalno bio pod vidnim utjecajem alkohola, pretjerano ga konzumirajući na mjestima poput ugostiteljskog objekta u sklopu hotela Terme Topusko ili drugih ugostiteljskih objekata u mjestu Topusko”.

Autor te predstavke dalje navodi da se ovaj policajac pred ostalim kolegama hvalio kako će se pobrinuti da, kroz obuku i rezultate na ocjenjivanju, pojedine interventne policajce iz PU virovitičko-podravske bude moguće udaljiti iz jedinice. Piše i kako je ustvrdio da će mu u tome pomoći zapovjednik Interventne policije u Virovitici.

Primjedbe na račun hrvatske policije iznosile su se i prije, pa i u inozemnim medijima, što svakako šteti njezinu ugledu pa su najnovije optužbe digle na noge i Službu za unutarnju kontrolu koja provjerava te ozbiljne optužbe. Za komentar je dnevnik upitao i PU virovitičko-podravsku.

"Nakon što je zaprimljena anonimna predstavka, obavljene su provjere kako sa svim policijskim službenicima koji su bili na ispomoći tako i s Policijskom postajom Gvozd, na čijem su terenu radili tijekom kolovoza. Navodi iz predstavke nisu potvrđeni", poručili su kratko iz PU virovitičko-podravske, donosi Večernji list.