Sport

VATRENI: Ivušić- Vratar je tu da nešto obrani. Livaja- Nisam igrao u vrhu napada šest, sedam godina

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vratar Ivica Ivušić pamtit će debitantski nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, jer je svojim obranama dao veliki doprinos u pobjedi 1-0 na gostovanju kod Slovačke u Bratislavi, gdje je Marcelo Brozović postigao pobjednički pogodak u 86. minuti.

Ivušić se već u prvom poluvremenu istaknuo obranama, a posebno u završnim minutama, kad su Slovaci svim silama napadali i pokušali doći do izjednačenja.

"Emocije su bile velike i ne mogu se samo tako potisnuti. Ostvario sam dječački san i stvarno je bilo predivno. Nije to za mene bila obična utakmica, značila mi je jako puno. Drago mi je što vam je izgledalo kao da sam rutiner, a obrane u završnici utakmice… Vratar je ipak tu da nešto i obrani", rekao je Ivušić koji je svojim nastupom zasigurno opravdao povjerenje koje mu je ukazao izbornik Zlatko Dalić, kad se ozlijedio prvi vratar reprezentacije Dominik Livaković.

Stoga je vrlo vjerojatno da ćemo 26-godišnjeg vratara Osijeka vidjeti u akciji i u utorak, kad će na Poljudu gostovati Slovenija, a Hrvatska hvatati važna tri boda za nastavak puta prema Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022.

"Na dispoziciji sam i spreman ako bude trebalo, a nadam se da će se Livaković što prije oporaviti. Jesam li prije očekivao izbornikov poziv? U Hrvatskoj imamo puno fantastičnih vratara i ne mogu reći da sam išta očekivao prije. Sve ide svojim redom", rekao je Ivušić dva dana uoči dvoboja na Poljudu.

Domaći dečko Marko Livaja, koji nije debitant, ali se vratio u reprezentaciju nakon dugogodišnjeg izbivanja, uvjeren je da će atmosfera na "njegovom" Poljudu biti poticajna.

"Uvjeren sam da će ozračje biti odlično i da ćemo odigrati pravu utakmicu. Pobjeda bi nas gurnula blizu željenog cilja. Kvalitetniji smo, očekujem da će se Slovenci zatvoriti i čekati svoju priliku. Budemo li pravi, pobijedit ćemo. Kek je dokazano dobar trener i sigurno dobro poznaje našu momčad, ali moramo biti koncentrirani na sebe i onda pobjeda ne bi trebala biti upitna", rekao je Livaja kojeg je Dalić u Rusiji i Slovačkoj koristio kao 'jockera' s klupe.

"Sretan sam što sam opet u reprezentaciji, a ne opterećujem se minutažom, bit će onako kako izbornik odluči. Nisam igrao u vrhu napada šest, sedam godina, izbornik ima svoju viziju, on zna što igram u klubu, ali sigurno je da mogu bolje", ustvrdio je najbolji Hajdukov igrač otkako se vratio na Poljud.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, nogomet