Sport

Neymar: Zaslužio sam više poštovanja od navijača i medija

Piše: PolitikaPlus/Hina

Brazilski nogometaš Neymar (29) napao je svoje kritičare zatraživši više poštovanja od brazilskih navijača i medija.

"Ne znam što još moram učiniti u ovoj majici da me navijači poštuju," rekla je 29-godišnja zvijezda.

Napadač francuskog velikana PSG-a je u pobjedi 2-0 protiv Perua u kvalifikacijama za SP 2022. godine, upisao pogodak i asistenciju, no ponovo je bio meta kritika.

Navijači mu zamjeraju razmetljiv način života, ponašanje na terenu, brojne svađe sa suparničkim igračima, te smatraju kako je predebeo.

"To više nije normalno. Ponekad čak ni ne želim dati intervju, ali u važnim trenucima preuzimam svoju odgovornost i izvršavam svoju dužnost," dodao je Neymar koji je u dresu brazilske reprezentacije u 113 nastupa zabio 69 golova.

Kako bi ušutkao kritičare koji napadaju njegovu težinu, nakon što je prošlog tjedna postigao pogodak prtoiv Čilea, podigao je dres i pokazao svoj trbuh.

Neymar živi u ljubavi i mržnji s medijima i obožavateljima otkad je kao tinejdžersko čudo zaigrao u dresu Santosa. Njegov talenat je neupitan, no mnoge smeta njegovo ponašanje na terenu, te izvan njega.

"To se događa već duže vrijeme," dodao je.

Na ljestvici južnoameričkih kvalifikacija za SP 2022. godine, Brazil vodi sa maksimalna 24 boda, Argentina ima 18, Urugvaj 15, a Ekvador i Kolumbija po 13 bodova...

Četiri najbolje reprezentacije kvalificirat će se za SP 2022., dok petoplasirana ekipa odlazi u međuregionalno doigravanje

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NEYMAR, brazil