Mojbiz

TROGIR: Počinje sanacija starog pokretnog mosta Trogir

Piše: PolitikaPlus/Hina

Početak sanacije starog pokretnog mosta Trogir vrijedne 20,2 milijuna kuna krenut će 21. rujna, od kada će biti zabranjen promet pješaka i vozila preko mosta, izvijestili su iz Hrvatskih cesta.     

Ugovor o izvođenju radova potpisan je s tvrtkom Spegra iz Splita u vrijednosti 20,2 milijuna kuna bez PDV-a i rokom izvođenja radova od osam mjeseci. Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Geoexpert-IGM, dok je usluga stručnog nadzora ugovorena s Institutom IGH. 

Hrvatske ceste i Grad Trogir će za potrebe dnevne migracije stanovništva u centru grada, za vrijeme izvođenja radova na mostu kao zamjenski pravac pješačkog prometa osigurati bez naplate brodsku liniju  Gradska riva - Čiovska riva (udaljenost dviju obala je oko 100 metara), dok će se za potrebe automobilskog prometa koristiti novoizgrađeni Čiovski most.

Projektnom dokumentacijom predviđena je demontaža čelične pokretne rasponske konstrukcije koja će se podići specijalnim dizalicama i spuštati na plato smješten u morskom tjesnacu, dok će se zbog ekoloških i tehničkih uvjeta izrada antikorozivne zaštite izvesti unutar tvornički kontroliranih uvjeta.

Ujedno će se obnoviti svi dijelovi konstrukcije mosta uključujući kompletnu strojarsku i elektro opremu, kao i kolničku konstrukciju. Projekt podrazumijeva i postavljanje nove dekorativne rasvjete, priopćili su iz Hrvatskih cesta.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

most, trogir