Zagreb

Tomašević: Umjesto 150 grad nabavlja 50 automobila

Lalovac i Bakić u radnoj skupini za zagrebačke financije.

Piše: PolitikaPlus/HRT

Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević od 11 sati održava redovitu konferenciju za medije u predvorju Gradske uprave.

U tijeku su natječaji za tri pročelnička mjesta u Gradskoj upravi. Ured gradonačelnika, Gradski kontrolni ured te Ured za upravljanjem imovinom. Najavljujemo još tri natječaja. Dva se odnose na pročelnička mjesta, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te za Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode. Otvaramo i natječaj i za mjesto glasnogovornika grada Zagreba, istaknula je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Donesena je i odluka o osnivanju radne skupine za financije grada Zagreba, izvijestila je Dolenec, dodajući da je osnovni zadatak poboljšanje održivosti financijskog planiranja i gradskog proračuna i gradskih financija.

To je savjetodavna skupina, ima i vanjske članove. Pojačali smo se s dva saborska, Borisom Lalovcem i Damirom Bakićem. Radna skupina će raditi "pro bono" te je njoj zadaća i savjetovati gradonačelnika vezano uz planiranje proračuna za 2022. godinu.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je na početku da nastavljaju s natječajima za uprave gradskih poduzeća.

Do kraja tjedna ćemo raspisati natječaj za treće najveće gradsko poduzeće, nakon Zagrebačkog holdinga i ZET-a, a to je Zagrebački velesajam. Uvjeti će biti isti kao i za druge uprave gradskih poduzeća.

Što se tiče javne nabave za najam vozila, Tomašević kaže da je jedan od prvih poteza bio poništenje natječaja za najam vozila koje koriste gradske službe.

Poništili smo natječaj za najam 150 vozila, a što je bilo vrijedno 4,5 milijuna kuna na godinu dana. Traje javno savjetovanje za postupak javne nabave 50 automobila, dakle, tri puta manje. Procjenjeni trošak će biti oko 1,8 milijuna kuna na godinu dana.  Polovina od tih automobila bit će na hibridni ili električni pogon, a radit će se o dnevnom najmu vozila, ne o klasičnom leasingu.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet izvijestio je o aktivnostima vezanim za obnovu te najavio europski projekt Potresni rizik.

Tim projektom, kazao je, popisati će se zgrade u smislu potresnog rizika i stvoriti baza podataka koja će omogućiti donošenje odluka, stateška promišljanja i organizacijske procese.

Građani će samoupisom na stranicama www. potresnirizik.zagreb.hr moći pomoći u sakupljanju podataka za bazu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad zagreb, tomislav tomašević