Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu zaražene nove 383 osobe

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod nove 383 osobe na području grada Zagreba u protekla 24 sata, objavio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar.

U Službi za kliničku mikrobiologiju tog zavoda obrađeno je 826 uzoraka, od kojih su 204 bili pozitivni.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 343 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 658 osoba. Od 343 covid pozitivne osobe 193 osobe su kontakti ranije oboljelih, a tri osobe su doputovale iz BiH i Rusije.

Kod 102 zaražene osobe zasad je negativna epidemiološka anamneza. Tri osobe zaražene su tijekom različitih okupljanja - izlasci, festival, sportsko događanje. Za 35 osoba obrada je u tijeku. Kod tri osobe moguće je izlaganje na radnom mjestu, a kod četiri u obrazovnim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su četiri korisnika, jedan zdravstveni i jedan nezdravstveni djelatnik.

U srijedu je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 20 učenika i šest nastavnika osnovnih škola te 23 učenika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 318 učenika osnovnih i 218 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 74.574, što su 282 osobe više nego u srijedu.

Na cjepnom punktu Velesajam u srijedu su cijepljene 664 osobe. Na javni poziv za prvu dozu odazvale su se 384 osobe.

Trenutno je u Zagrebu 2104 aktivnih slučajeva zaraze.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, PANDEMIJA