Zagreb

TOMAŠEVIĆ: Razvoj komunalne infrastrukture u Zagrebu nam je prioritet

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ispričao se u utorak građanima koji su pretrpjeli štetu od ponovnog puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda u Selskoj ulici rekavši da će Gradskoj upravi razvoj komunalne infrastrukture biti prioritet u idućem razdoblju.

U zagrebačkom naselju Trešnjevka rano jutros oko 4,50 sati ponovno je puknuo magistralni vodovodni cjevovod, na raskrižju Selske i Baštijanove, ulice voda se izlila na okolne ulice i poplavila mnoge objekte.

Riječ je o cjevovodu iz 1964. godine, a zadnjih godina povećanje stanogradnje, posebice na sjevernoj Trešnjevci, nije pratio razvoj komunalne infrastrukture i to nam je prioritet da promijenimo u sljedećem razdoblju, izjavio je Tomašević na redovitoj konferenciji za novinare.

Najavio je da će se u srijedu sastati s ministrom gospodarstva Tomislavom Ćorićem kako bi razgovarali o razvojnim projektima i modernizaciji vodoopskrbne mreže u Zagrebu povlačenjem sredstava iz EU fondova.

Podsjetio je da je prva dojava o puknuću cijevi došla oko 5 sati ujutro i da su službe odmah izašle na teren te da je voda zaustavljana brže nego prekjučer, u nedjelju,  jer je riječ o drugačijem sustavu.

Intervenirano je na sedam lokacija, tri stambena objekta, na cesti i u tri ustanove u sklopu jedne zgrade s tim da je najgore prošla škola u kojoj je oštećena sportska dvorana , uredi i stan od domara, izvijestio je gradonačelnik.

Poručio je da će štetu pokriti polica osiguranja i da građani mogu prijaviti štetu preko stranica Vodopskrbe i odvodnje.

Najavio je da će sanacija same Selske ceste, jedne od najprometnijih ulica u Zagrebu, trajati do kraja tjedna, s tim da će južni dio, koji je oštećen u nedjelju, biti otvoren već u u srijedu navečer.

Gradonačelnik se osvrnuo i na trostruko ubojstvo malodobne djece u subotu u zagrebačkom naselju  Mlinovi, za što je osumnjičen njihov otac, 56-godišnji austrijski državljanin, pozvavši medije da ne objavljuju detalje pogreba koji će se održati ovaj tjedan .

“Obitelj je molila da to bude u krugu obitelji i da se u medijima ne izvještava o lokaciji i vremenu pogreba”, kazao je i dodao da je grad ponudio razne vidove pomoći.

Raspisan natječaj za direktora Zagrebačkog velesajma

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec izvijestila je da je raspisan natječaj za direktora Zagrebačkog velesajma, te da je smijenjeno Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i imenovana tri nova člana.

Novi rejting Grada Zagreba, koji je objavila agencija S&P potvrdivši rejting BB - uz stabilne izglede, Dolenec je ocijenila pozitivnim signalom. 

„To je važan dio našeg plana kratke i dugoročne stabilizacije financija grada", kazala je.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad zagreb, poplave, vodovod