Zagreb

TOMAŠEVIĆ: Teško je reći da u Zagrebu više neće biti novih puknuća cjevovoda

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je u utorak kako mu je "teško reći da u Zagrebu više neće biti novih puknuća cjevovoda" te je, uz ispriku građanima, obećao da će Gradskoj upravi komunalna infrastruktura i njezin razvoj biti prioritet.

“Nadam se da ne, ali to je teško za reći”, ustvrdio je Tomašević na konferenciji za novinare nakon što je u razmaku od dva dana, na dva mjesta puknuo magistralni cjevovod ispod Selske ulice u Zagrebu.  

Napomenuo je i kako je Vodoopskrba i odvodnja jučer najavila da bi moglo doći do novih puknuća jer je to “domino efekt” kada se tako bitan cjevovod, koji je pod dosta velikim tlakom, zaustavi, kao što je napravljeno nakon puknuća u nedjelju.

Jutros oko 4,50 sati ponovno je puknuo magistralni vodovodni cjevovod, na raskrižju Selske i Baštijanove, ulice voda se izlila na okolne ulice i poplavila mnoge objekte, a Tomašević je napomenuo kako je riječ o cjevovodu iz 1964. godine te da zadnjih godina povećanje stanogradnje, posebice na sjevernoj Trešnjevci, nije pratilo razvoj komunalne infrastrukture.

O razvojnim projektima i modernizaciji vodoopskrbne mreže u Zagrebu povlačenjem sredstava iz EU fondova, kazao je, u srijedu će razgovarati s ministrom gospodarstva Tomislavom Ćorićem.

Dolenec: Imenovani novi članovi Upravnog vijeća Poliklinike za zaštitu djece i mladih

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec istaknula je na konferenciji za novinare da je grad razriješio bivše i imenovao tri člana Upravnog vijeća (UV) Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, među kojima i novu predsjednicu UV-a Gordanu Keresteš. 

Dolenec je rekla kako je Keresteš redovna profesorica na Katedri za razvojnu psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a da su dvije nove članice vijeća Andrea Jambrošić Sakoman, specijalistica psihijatrije s Klinike za psihijatriju Vrapče te Lora Vidović, koja je bila Pučka pravobraniteljica te predstojnica ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

“Novo upravno vijeće koje će se sastati u vrlo skorom roku, ima zadaću formalno prihvatiti ostavku dosadašnje ravnateljice Gordane Buljan Flander, imenovati v.d. ravnateljicu klinike i raspisati novi natječaj za ravnatelja”, istaknula je Dolenec. 

Na pitanje bi li promptno smijenio Upravno vijeće poliklinike da glavni urednik portala H-alter, kojemu je na zahtjev te ustanove sudski zabranjeno pisati o Poliklinici, nije član političke platforme Možemo!, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević kazao je da bi.  

“Naravno da bih, jer se radi o događaju i presudi i o samom potezu traženja sudske zabrane izvještavanja medija u budućnosti o radu Poliklinike i ravnateljici. To su osudili svi politički akteri u ovoj zemlji, od onih koji su na poziciju vlasti do onih koji su u oporbi”, kazao je. 

Poručio je da je “zdravorazumski” da su zabranu tim potezom osudili, ali ujedno i poslali poruku svim gradskim ustanovama i poduzećima i gradskim uredima, da moraju biti podložni javnoj kritici i na kritiku odgovarati argumentima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav tomašević, puknuće cijevi