Zagreb

EPIDEMIJA: U Zagrebu koronavirusom zaraženo novih 309 osoba

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kod novih 309 osoba u Zagrebu je u protekla 24 sata potvrđena zaraza koronavirusom, objavio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U Zagrebu je tako trenutno aktivan 2561 slučaj zaraze.

Broj potencijalno ozdravljenih ili oporavljenih je 77.363, što je za 348 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađena su 702 uzorka, od kojih je 156 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 273 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 607 osoba. 

Od 273 zaražene osobe, 145 osoba su kontakti pozitivnih osoba, a jedna je doputovala iz BiH. 88 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze. 

Kod devet je osoba moguće izlaganje tijekom različitih okupljanja (vjenčanja, obiteljska i sportska okupljanja). Za 24 osobe obrada je u tijeku. Tri su osobe izložene u obrazovnim ustanovama, a kod tri je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su dva zdravstvena i dva nezdravstvena djelatnika.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 47 učenika, pet nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 36 učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 346 učenika osnovnih i 247 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba.

Na cjepnom punktu Velesajam jučer je cijepljeno je 1080 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvale su se 632 osobe.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad zagreb, pandemija