Sport

NOVI PROBLEMI ZA DALIĆA: Ivušić otpao, Dalić pozvao Slugu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nastavljaju se problemi s ozljedama u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Nakon Josipa Juranovića i Dejana Lovrena, zbog ozljede je otpao i vratar Osijeka Ivica Ivušić umjesto kojeg je izbornik Zlatko Dalić pozvao Simona Slugu.

Liječnička služba reprezentacije ustanovila je da Ivušić, koji je stigao na okupljanje, zbog ozljede ipak neće biti spreman za dvoboje s Ciprom (Larnaca, 8. listopada) i Slovačkom (Osijek, 11. listopada) pa je izbornik Zlatko Dalić aktivirao pretpoziv vrataru Luton Towna, Simonu Slugi.

Zbog problema s ozljedama već su ranije otpali desni branič Celtica Josip Juranović i stoper Zenita Dejan Lovren, pa je Dalić aktivirao pretpozive Duji Ćaleti-Caru te Marinu Pongračiću.

"Juranović se ne može odmah priključiti punom treningu, pa smo odlučili da je bolje da ostane liječiti se u klubu. Lovren je, pak, nakon posljednje reprezentativne akcije bio bolestan 10 dana i nije odigrao niti jednu utakmicu za klub. Zato smo se dogovorili da propusti ovu akciju. Imamo situaciju sa stoperima jer je i Vida dugo bio van stroja, ali za vikend je odigrao utakmicu. Ipak, aktivirali smo pretpozive Ćaleti-Caru i Pongračiću koji su u drugačijoj situaciji, oni su u punom treningu, ali nisu standardni u klubovima", kazao je Dalić.

U odnosu na popis igrača za rujanske utakmice, Dalić je za listopadsku akciju u kadar vratio Josipa Brekala, no Bruno Petković i Ante Rebić još uvijek se nisu vratiti u krug reprezentativaca.

U nastavku kvalifikacija za SP "Vatrene" u petak, 8. listopada u Larnaci očekuje ogled protiv Cipra, a tri dana kasnije u Osijeku protiv Slovačke.

U skupini H Hrvatska i Rusija vode nakon šest kola sa po 13 bodova, Slovačka ima devet, Slovenija sedam, a Malta i Cipar po četiri.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vatreni