Zagreb

JELIĆ: Tomaševiću nedostaje znanja i vizije

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zastupnik HSLS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Kristijan Jelić izjavio je u srijedu da smjena predsjednika i člana Uprave Holdinga nakon samo tri mjeseca potvrđuje da zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću nedostaje znanja i vizije za upravljanje gradom. 

Odlazak predsjednika i člana Uprave Holdinga nakon samo tri mjeseca pokazuje da Tomaševićeva ekipa aktivista nije dorasla zadatku i još jednom potvrđuje da Tomaševiću nedostaje znanja i vizije kako upravljati gradom, rekao je Jelić na konferenciji za novinare.

Jelić podsjeća Tomaševića da su Upravu Holdinga odabrali bez javnog natječaja. "Oni su vaš izbor i njihovi rezultati su i vaši rezultati", kaže Jelić i pita je li krenulo ozdravljenje Holdinga ili je još bolesniji nego što je bio.

Tomaševiću poručuje da su mu građani poklonili povjerenje da dovede u red "otuđeni, beskorisni, a bolesno skupi Zagrebački holding", no umjesto toga Holding i dalje buja, širi se i guši Zagreb.

Podsjetio je kako je na zadnjoj sjednici Gradske skupštine HSLS glasao protiv pripojenja Holdingu AGM-a - trgovačkog društva koje pruža usluge izdavaštva, jer se radi o dugogodišnjem gubitašu koji posljedično utječe na povišenje cijena komunalnih usluga. 

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a i saborski zastupnik Darko Klasić upozorio je da članovi školskih odbora do danas nisu izabrani iako je Grad još 9. kolovoza raspisao natječaj. 

"S obzirom da svi školski odbori do 7. listopada trebaju donijeti program i plan rada za ovu školsku godinu, neimenovanje članova tih odbora izravno blokira i utječe na legitimnost rada upravnih tijela zagrebačkih obrazovnih ustanova", istaknuo je Klasić.  

Upozorio je da od lipnja Gradski ured za obrazovanje nije doznačio sredstva ni jednom vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi. Također, učenici do četvrtog razreda, koji su manje od 3,5 kilometara udaljeni od škola, ne ostvaruju pravo na besplatni prijevoz i prisiljeni su pješačiti po neuređenim i neosvijetljenim cestama.

"S obzirom da građani sa 700 milijuna kuna sufinanciraju ZET, svi građani Zagreba trebali bi imati besplatan gradski prijevoz", poručio je Klasić. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kristijan jelić, tomislav tomašević