Hrvatska

Izbačeni SDP-ovci osnovali svoj Klub: Bernardić - Od SDP-a je ostala samo “partija”

Piše: PolitikaPlus

Izbačeni članovi SDP-a osnovali su u Saboru Klub socijaldemokrata, a predsjednik Kluba će biti Domagoj Hajduković, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Osnivanje Kluba nije bila namjera nikoga od nas koji ovdje stojimo, rekao je Davorko Vidović.

Davor Bernardić kazao je da je ovo za njega emotivan trenutak i žao mu je da se ovo dogodilo. Današnje rukovodstvo stranke nije socijalno, niti demokratsko, ostala je samo partija, to nije dobro za socijaldemokraciju, rekao je. Borit će se za pošteniju i pravedniju zemlju, bez korupcije, a nastavit će tu misiju - dostupnije stanovanje, veće mirovine za najniže mirovine umiroveljnika i država kao pomoć investicijskom ciklusu.

Rekao je da niti je zadnjih godinu dana dijelio savjete rukovodstvu, niti je istupao na bilo koji način. Grbinu je u pismu poručio da je zadatak lidera da okuplja i nađe načina kako motivirati stranku.

Nije cilj nova stranka, kazao je. Članovi nisu glasali za podjelu stranke, pozvani smo na ovaj način da se vratimo u političku arenu, naglašava. Za stranku smatra da bi bilo važno da izađu iz krize vodstva. Možemo biti izbačeni iz SDP-a, ali ideja socijaldemokracije neće biti izbačena iz nas, poručuje.

Najavio je da će biti riječ o najaktivnijem političkom klubu, to su ljudi sa znanjem i integritetom.

Okrenuti su budućnosti, a dobre ideje uvijek će prihvatiti. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

davor bernardić, sdp