Hrvatska

Plenković: Nitko na Banovini neće ostati gladan, to je bio komunikacijski nesporazum

Piše: PolitikaPlus

Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održana je u Zagrebu, u stranačkoj središnjici na Trgu žrtava fašizma.

Na upit očekuje li širi konsenzus pri glasovanju oko odabira za predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, kaže da će se to vjerojatno dogoditi, sudeći prema jednoglasnoj potpori na saborskom Odboru za pravosuđe.

Riječ je o čovjeku koji ima integritet, ne može se govoriti da je sklon bilo čemu da ne bude u skladu s časnom dužnošću suca, parlamentarna većina će ga podržati, a što će raditi oporba, to ne znam.

Na upit što se događa na Banovini, dolazi zima, a naprasno se reže broj onih koji imaju pravo na besplatan obrok, Plenković kaže da se radi o komunikacijskom nesporazumu.

Razgovarao sam s potpredsjednikom Medvedom, župan Celjak je čini mi se tu stvar riješio. Vlada je pomogla, dali smo 12 milijuna kuna upravo za te vrste troškova. Mislimo da je riječi o nekoj nespretnoj formulaciji. Svima kojima će biti potrebna pomoć oko hrane, dobit će kao i do sada. Stožer i Vlada će osigurati dovoljno sredstava, ne smije nitko biti u strahu. Nitko neće ostati gladan”, rekao je Plenković.

Upitan je o ostavci austrijskog kancelara Sebastiana Kurtza.

“Što će se zbivati s ovom istragom koja traje od 2016., to nije na meni da komentiram. U svakom slučaju, nastavit ćemo dobro surađivati s Austrijom i našom sestrinskom strankom. Vidim da se već vuku paralele u Hrvatskoj. Kad bi teza o tome da naša Vlada ima takav upliv, polusponzorski, prema medijima, onda bi smjer u anketi bio da je 95 posto ljudi zadovoljno, a HDZ bi imao 57 posto potpore. Takve usporedbe su krive, čak i uvredljive. Posebno jer postoje dvostruke aršine. Nećemo sad o Zagrebu. Okvir je da se po HDZ-u udara iz svih oružja i za najmanju pogrešku”, komentirao je Plenković.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenkvić, banovina