Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je osvojio knjigu JONATHANA FRANZENA: KRAJ KRAJA ZEMLJE

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PONEDJELJKA 18. 10. do 12.00 sati portal politika+ i V.B.Z. organiziraju nagradni natječaj u kojem poklanjaju jedan primjerak knjige JONATHANA FRANZENA: KRAJ KRAJA ZEMLJE.

 

DOBITNICA NAGRADNOG NATJEČA JE: Katarina Varez Dubrovnik.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Dobitnik/dobitnica nagradnog natječaja knjigu će dobiti poštom na kućnu adresu, a zbog dostave važno je navesti broj telefona/mobitela.

 

Nagradno pitanje je: Navedite naslov jednog od romana uspješnica Jonathana Franzena po kojima je poznat i čitateljima u Hrvatskoj?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA EMAIL: [email protected] politikaplus.com

 

vbz-logo-novi_BOJA_72

 

V.B.Z.

Velikopoljska 12

10 010 Zagreb

tel. 01 6235 419

fax. 01 6235 418

e-mail: [email protected]

www.vbz.hr

 

 

 

V.B.Z. PREDSTAVLJA

 


 

Jonathan Franzen

Kraj kraja Zemlje

 

Jonathan Franzen jedan je od načitanijih suvremenih američkih pisaca, a čitatelji ga – pa tako i oni hrvatski – prepoznaju prije svega po svjetski uspješnim romanima Korekcije, Sloboda i Čistoća. Istovremeno se Franzen – oslanjajući se na usavršeni spisateljski zanat kao alat te reputaciju književne zvijezde kao kanal za dosezanje najšire publike – u formi eseja, članka, komentara ili polemike hvatao u koštac s različitim, nerijetko kontroverznim ili provokativnim temama.

Njegova posljednja esejistička knjiga donosi izbor iz tekstova na prvi pogled prilično različitih, no jasno uvezanih voljom da se beskompromisno uhvati u koštac s temama koje pisac smatra presudno važnim bilo za njega osobno, književnost kao njegovo primarno područje djelovanja, ili za svijet i društvo danas. Bilo da piše o mladalačkom iskustvu s New Yorkom, poznatim i manje poznatim kolegama piscima, posljedicama klimatskih promjena ili pticama – u čijem znaku stoje mnoge stranice ove knjige – Franzen uvijek demonstrira stilsku preciznost, tematsku aktualnost, oštrinu zahvata i specifičan, često samoironičan humor na koje nas je do sada navikao.

Kraj kraja Zemlje knjiga je čvrsto ukorijenjena u sadašnjost, ali pogleda upravljenog u ono buduće, koje uvelike ovisi o našem djelovanju i osobnoj odgovornosti pojedinca. Utoliko ona računa na aktivnog, dosljednog čitatelja spremnog uhvatiti se u koštac s posljedicama pročitanoga. 

Biblioteka: Ambrozija

Urednik: Marko Pogačar

 

Godina izdanja: 2020.

Format: 13,5*20

Broj stranica: 236

 

 

 

 

ISBN 978-953-52-0315-5

(tvrdi uvez)

 

 

 

 

Cijena:

                  MU: 149,00 kn

 


 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

V.B.Z., KNIGA