Hrvatska

Plenković o Milanovićevim sumnjama oko Fimi medije: 'Ne doživljavam to kao ucjenu, možda on ima dodatne informacije za koje ja ne znam'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Zaprešiću. Nakon toga odgovarao je na pitanja novinara.

Na pitanje u kojoj je fazi reforma zdravstva, kazao je da nekoliko radnih skupina radi na tome.

Na molbu da komentira izjavu Zorana Milanovića oko Fimi medije, kazao je ne doživljavam to kao ucjenu, da je to proces koji traje desetak godina i kraj je došao kada je došao. 'Možda on ima dodatne informacije za koje ja ne znam', rekao je premijer te je čestitao sucu Dobroniću na izboru za predsjednika Vrhovnog suda.


Prosvjed ispod Beroševa prozora

Upitan za komentar prosvjeda ispred stana ministra zdravstva Vilija Beroša naglasio je kako je to loše.

Imate različite načine u demokraciji za iskazivanje nezadovoljstva. Jedan od sportova je da se ide nekim dužnosnicima pod prozore i to sigurno nije ugodno za ministrovu obitelj. No brzo su se razišli i dok nema nasilja dobro je, rekao je Plenković.

Od 70.000 ljudi u zdravstvu samo se 22 osobe ne žele testirati i ne vidim da je to neki veliki problem. Većina je odgovorna, rekao je te dodao da mu se ne čini kako ima nekog stvarnog opravdanja za netestiranje i prosvjede.

Zamoljen da komentira sinoćnje aktivnosti oporbe u Saboru, kazao je: 'Vidjeli smo demonstraciju nepoštovanja procedure. Ako nije bilo danas, bit će idući tjedan.'

Na pitanje je li oporba bila u pravu oko nepoštivanja procedure, kazao je da nije imao detalje. Ako se sjednica Odora za medije održi na ispravan način, da nemamo više barikade pred saborskom govornicom.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

finmi medija, andrej plenković