Hrvatska

PLENKOVIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆI: Kad je jugo, nije dobro donositi velike odluke. Ne sekiram se previše, neka razgovara s ministrom obrane

Ako kani ići u velike sukobe, prijetnje, to ćemo otresti s revera kao neki dan.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na sastanku Europskoga vijeća u Bruxellesu prije kojeg je dao kratku izjavu.

'Rekao sam dečkima ujutro kada sam vodio sina u školu i kćer u vrtić da mi se čini da je jugio u Zagrebu. Kažu stari Dubrovčani da tada nije dobro donositi odluke i vijećati. U zadnjih godinu i pol dana ja osobno niti jedan jedini put nisam sudjelovao nisi sugerirao časnika ili zapovjednika Hrvatske vojske na bilo kojoj razini'.

Ova tirada koju smo valjda čuli zbog juga, ta nakupina teških optužbi i insinuacija je besprizorna, neprimjerena, bezobrazna...Ako kani ići u velike sukobe, prijetnje, to ćemo otresti s revera kao neki dan. Ne sekiram se previše, neka razgovara s ministrom obrane. Da je imao pitanje koje mu je bitno, postoji telefon. Takvog kontakta nije bilo. Sve drugo neka razgovara s ministrom', kazao je Plenković.

Predsjednik Republike Zoran Milanović poručio je u četvrtak premijeru Andreju Plenkoviću da "obuzda svog jarana", pritom misleći na ministra obrane Marija Banožića zbog njegove odluke o umirovljenju zapovjednika Počasno zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula.

Milanović je u Baćinu ustvrdio da je premijer Plenković ministrov "politički skrbnik" i da zbog prijevremenog umirovljenja Burčula nema sukob s Banožićem, ali i poručio kako vojsci garantira da će biti zaštićena od "zuluma i šikaniranja".

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZORAN MILANOVIĆ, ANDREJ PLENKOVIĆ