Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu novooboljelo 730 osoba

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Zagrebu je u protekla 24 sata od covida-19 novooboljelo 730 osoba pa trenutno ima 3205 aktivnih slučajeva, izvijestio je u petak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Prema podacima HZJZ-a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 83.816, što je 395 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 1118 uzorka, od kojih je 431 bio pozitivan.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 605 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 872 osobe. Od 605 zaraženih osoba 291 su kontakti pozitivnih osoba, a četiri su osobe doputovale iz Bosne i Hercegovine, Italije, SAD i Njemačke.

Negativne epidemiološke anamneze zasad je 214 oboljelih osoba, a za 64 osobe obrada je u tijeku.

Kod 11 je osoba moguće izlaganje tijekom različitih okupljanja (od navedenih, pet je iz drugih županija). Kod 10 je osoba moguća izloženost na radnom mjestu a šest je osoba obrađeno od strane liječnika obiteljske medicine. Četiri su osobe izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljelih je sedam korisnika.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa kod 67 učenika i četiri nastavnika osnovnih škola te 50 učenika i jednog nastavnika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 610 učenika osnovnih i 322 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno je sedam osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktu Velesajam cijepljene su 1564 osobe. Na javni poziv za treću dozu odazvalo se 857 osoba.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, PANDEMIJA