Hrvatska

HAK: Ograničenja u prometu na blagdan Svih svetih

Piše: PolitikaPlus
Ograničenja su u prometu na blagdan Svih svetih, u zoni većine gradskih groblja privremena je regulacija prometa, najčešće zabrana vožnje i parkiranja na prilaznim cestama, izviejtio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto-klub.

Od 14 do 23 sata zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju.

Kolnici su mokri i skliski na sjevernom Jadranu. Magla mjestimice smanjuje vidljvost na cestama u unutrašnjosti. 

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla od 1. studenog do 31. ožujka. Na motociklima i mopedima kratka svjetla moraju biti uključena tijekom cijele godine. Vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.

Trajektna linija Sobra-Prapratno uspostaviti će se danas u 10 sati s polaskom iz luke Sobra.

Osobna vozila na ulaz u Hrvatsku čekaju do pola sata na prijelazima Stara Gradiška/Bosanska gradiška te Županja/Orašje, a na izlaz osobna vozila čekaju pola sata na prijelazu Duboveševica.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK