Hrvatska

KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: Beroš - Danas imamo više od 7000 novozaraženih

Na vrhuncu smo četvrtog vala i ne znamo što nas čeka

Piše: PolitikaPlus

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je u emisiji Hrvatskog radija Intervju tjedna objavio kako je u Hrvatskoj više od 7000 novozaraženih koronavirusom.

Beroš je rekao da današnji dan u epidemiološkom smislu nije počeo dobro.

Danas je, nažalost, preko 7000 novozaraženih. Nalazimo se na vrhuncu četvrtog vala i ne znamo što nas čeka. Međutim, potpuno je jasno da znamo koje su mjere kojima možemo smanjiti taj porast dnevno novozaraženih i doista mislim da je vrijeme da se svi skupa malo skoncentriramo, razmislimo o svojoj ulozi u ovoj epidemiji i napravimo ono što je najbolje, a najbolje je u ovom trenutku cijepiti se i poštivati osnovne protuepidemijske mjere, poručio je  Beroš na Hrvatskom radiju.

Dodao je da je zagovornik osobnih sloboda, ali da one prestaju kad ugrožavamo tuđe zdravlje i živote.

Beroš u emisiji nije mogao otkriti broj novopreminulih i hospitaliziranih jer ti brojevi stižu oko 11 sati, ali je dodao da možemo biti sigurni da će i ti brojevi porasti.

U ovom trenutku ipak opterećenje zdravstvenog sustava kad je riječ o hospitalizacijama nije onakvo kako smo imali u vrhuncima ranijih valova, naglasio je Beroš. Ali brojevi novozaraženih na dnevnoj bazi tjeraju nas na oprez jer će se u doglednom vremenu, od dva do tri tjedna, taj broj novozaraženih preliti u zdravstveni sustav, dodao je.

Mi moramo spriječiti opterećenje zdravstvenog sustava, to je naša osnovna dužnost jer život ne staje zbog epidemije, ljudi se razbolijevaju zbog drugih bolnih stanja. Mi moramo svima omogućiti pružanje zdravstvene zaštite, rekao je Beroš.
 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koronavirus, pandemija