Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK - Jak vjetar zatvara ceste

Piše: PolitikaPlus

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sv. Rok i Maslenica - obilazak za ostale skupine vozila je preko Gračaca i Zatona Obrovačkog - te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak je državnom cestom kroz Gorski kotar.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te Paški most, javio je HAK u 7 sati.
Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Do 31. ožujka 2022. na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Na motociklima i mopedima kratka svjetla moraju biti uključena tijekom cijele godine. Vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.
U prekidu su trajektna linija 338 Lopar-Valbiska i katamaranska linija 9309 Novalja-Rab-Rijeka.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VJETAR, AUTOCESTA