Regija

BIH: U Hercegovini razbijen narkolanac, zaplijenjeno tri kilograma droge

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhitile su tri osobe na području Hercegovine te zaplijenije tri kilograma droge u akciji razbijanja lanca trgovine narkoticima koju više mjeseci provode na ovome području, priopćeno je u petak. 

 Na području Čapljine uhićene su dvije osobe J.P. (1974.) i V.P. (1991.), podrijetlom iz Ljubuškog, dok je još jedna osoba I.K. (1985.) uhićena u Širokom Brijegu. Pretresom prostorija koje su koristili uhićeni u Čapljini pronađen je oko jedan kilogram materije koja asocira na drogu amfetamin, te određena količina materije koja izgledom asocira na drogu heroin, navodi se u priopćenju Federalne uprave policije. 

Istodobno u Širokom Brijegu je kod uhićene osobe zaplijenjeno oko dva kilograma materije koja asocira na heroin, a oduzeta je i jedna ručna bomba, te vatreno oružje s osam metaka. FUP navodi kako je Širokobriježanin višestruko optuživan za izvođenje kaznenih djela u zemljama Europske Unije, otkuda je ranije deportiran u Republiku Hrvatsku. 

Pojašnjava se da su pripadnici ureda FUP-a iz Mostara uz potporu županijske policije zaplijenili i druge predmete koji će poslužiti u vođenju pravosudnog postupka protiv uhićenih trgovaca narkoticima. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DROGA, BIH