Sport

DODATNE KVALIFIKACIJE: Italija i Portugal u istom dijelu dodatnih kvalifikacija za SP

Piše: PolitikaPlus/Hina

U petak je u Zurichu obavljen ždrijeb dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a najzanimljivije bi trebalo biti u skupini C u koju su uvršteni aktualni europski prvaci Talijani u europski prvaci iz 2016. Portugalci.

Uz Italiju i Portugal u tom dijelu ždrijeba za jedno mjesto koje vodi u Katar borit će se još Sjeverna Makedonija i Turska.

Italija i Portugal su bili postavljeni kao nositelji te će biti domaćini u polufinalu 24. ožujka, Italija će dočekati Sjevernu Makedoniju, a Portugal Tursku. Pobjednici tih dvoboja će pet dana kasnije igrati finale, a domaćin će biti pobjednik susreta Portugal - Turska.

U skupinu A svrstani su Škotska, Wales, Ukrajina i Austrija. U polufinalima će igrati Škotska - Ukrajina i Wales - Austrija, a pobjednici tih susreta igrat će finale u kojem će domaćin biti pobjednik utakmice Wales - Austrija.

U skupini B su Rusija, Švedska, Poljska i Češka, u polufinalima će igrati Rusija - Poljska i Švedska - Češka, a u finalu će domaćin biti pobjednik utakmice Rusija - Poljska.

 

ŽDRIJEB DODATNIH KVALIFIKACIJA:
skupina A:
polufinala: Škotska - Ukrajina, Wales - Austrija
finale: Wales/Austrija - Škotska/Ukrajina
skupina B:
polufinala: Rusija - Poljska, Švedska - Češka
finale: Rusija/Poljska - Švedska/Češka
skupina C:
polufinala: Italija - Sjeverna Makedonija, Portugal - Turska
finale: Portugal/Turska - Italija/Sjeverna Makedonija

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kvalifikacije za sp, nogomet