Sport

ŠOŠTARIĆ: Odigrali smo loše obrambeno prvo poluvrijeme

Piše: PolitikaPlus

Nakon 25-30 poraza od Brazila u prvoj utakmici u skupini G na Svjetskom prvenstvu za rukometašice u Castellou, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić i njegove igračice složni su kako uzrok neuspjeha loša igra u obrani u prvom poluvremenu.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali izuzetno loše obrambeno, a mi ne možemo pobjedđivati ako primamo 30 golova. Međutim, ne treba zaboraviti i da su nas egipatske sutkinje 'kastrirale', u 30. sekundi su isključile jednog od naših najboljih obrambenih igrača i to bez žutog kartona. S druge strane, Brazil do 25. minute utakmice nije dobio niti jedan žuti karton. Ne izvlačimo se na to, jednostavno nismo bili dovoljno 'gusti', u prvom smo poluvremenu čak 16 od 18 golova primili ili s linije od šest metara ili iz sedmeraca. U drugom poluvremenu smo pokazali što i koliko možemo i bili smo na putu da još više smanjimo razliku", izjavio je izbornik Šoštarić te najavio nastavak natjecanja u kojem će Hrvatska u subotu igrati protiv Paragvaja, a u ponedjeljak protiv Japana:

"Ovo je sada 'proliveno mlijeko'. Što je tu je, idemo se pripremati za sljedeću utakmicu. Moramo dobiti Paragvaj i u toj utakmici odmoriti neke igračice".

Kružna napadačica Ana Debelić također je uzrok poraza vidjela u lošem prvom poluvremenu:

"Prvo poluvrijeme smo odigrale baš loše, u drugom smo se pokušale vratiti, ali kada gubiš sa šest razlike onda je to teško. Kad ne ide u obrani, onda ne ide niti u napadu", kratka je bila Debelić.

Vratarica Tea Pijević zaključila je kako je napad Brazila odnio prevagu nad obranom Hrvatske.

"Nismo igrale dobro u obrani od prve minute. Znale smo kako će one igrati, ali mi nismo radile niti faulove niti blok. Naš forte je obrana, njihov napad, izgleda da je danas napad odnio pobjedu. Moramo sada skupiti glave jer nije lako igrati protiv neeuropskih zemalja, ali nadam se kako ćemo dobiti obje preostale utakmice", kazala je Pijević.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RUKOMETAŠICE, RUKOMET, NENAD ŠOŠTARIĆ, SP U RUKOMETU