Zagreb

KONCERT: The Cure iduće godine dolazi u zagrebačku Arenu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Miljenici ovdašnje publike britanski The Cure, jedan od najvećih alternativnih rock bendova u povijesti glazbe, po najavi će 27. listopada u Areni Zagreb imati svoj prvi samostalan koncert u Hrvatskoj.

"Ogromna baza domaćih obožavatelja ovog kultnog benda koji ne posustaje ni u nastupima, ni u izdavaštvu niti nakon 42 godine od osnutka, napokon će doći na svoje i vidjeti dugo očekivani samostalni nastup The Curea", stoji u najavi koncerta.

Zagrebački koncert održava se u sklopu upravo najavljene europske turneje "The Cure Tour 22", trebao bi trajati 135 minuta, a predgrupa će biti škotski post-punk/indie rock band The Twilight Sad.

Bit će to jedan od 44 koncerta u 22 zemlje na turneji koja najavljuje novi album, nakon njih 13 studijskih i više od 40 objavljenih singlova. Nosači zvuka dosad su im prodani u 30 milijuna kopija širom svijeta, uključivši niz live albuma, soundtrackova.

'Kjurovci' utjecali na formiranje goth/new wave/post-rock i drugih žanrova

"The Cure je svojom glazbom obilježio živote generacija obožavatelja, a iako ih je teško svrstati u pojedinačan glazbeni žanr, utjecali su na formiranje nekolicine njih, kao što su goth rock, new wave i post-rock", podsjećaju organizatori.

Osnovani su 1978. u Crawleyu u Engleskoj, a iste su godine imali i svoj prvi koncert u nizu od današnjih više od 1500.

Živa svirka i direktan kontakt s publikom ono su što im najbolje ide - prije dvije godine glazbeni časopis NME ih je proglasio najboljim festivalskim headlinerima.

Turneja označava njihov koncertni povratak nakon dvije godine, kada su nastupili i na zagrebačkom InMusicu, proslavivši 40 godina postojanja i 30 godina od izlaska kultnog albuma “Disintegration” kojim su se afirmirali kao jedan od najboljih britanskih bendova.

Na In Musicu 'spašen' "A Night Like this"

Za publiku s tog koncerta ostaje upamćeno kako su, nakon što je 'kjurovcima' u ukupno više od sva sata svirke otkazao razglas tijekom izvođenja "A Night Like This", sami otpjevali taj jedan od njihovih popularnijih ljubavnih hitova, uz iznenađenje i odobravanje benda na stageu.

Te 2019., nakon festivalske turneje od tri mjeseca, imali su zapaženi trosatni koncert u Mexico Cityju.

Prije dvije godine pet članova The Curea svečano su primljeni u Rock & Roll Hall of Fame. 

Ulaznice za zagrebački koncert su u prodaji od četvrtka, 9. prosinca u 10 sati, putem Eventim.hr sistema i na prodajnim mjestima Eventima, a cijene su u rasponu od 175 do 650 kuna.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KOCERTI, The Cure