Hrvatska

Plenković : Gubljenje je vremena komentirati Milanovićeve teme, konstrukcije, trebao bi se držati zakona

Piše: PolitikaPlus

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon završetka sjednice Predsjedništva HDZ-a.

“Ušli smo u fazu stvaranja novih radnih mjesta, a poseban akcenat stavit ćemo na aktivne mjere zapošljavanja. Sukladno tome očekujemo nastavak trenda rasta plaća”, rekao je uvodno premijer. Uvjeren je da će državni proračun biti izglasan u Saboru u srijedu te da je došlo vrijeme za ukidanje Uredbe o ograničavanju cijena goriva.

Osvrnuo se i na ukidanje ograničenja cijene goriva i naftnih derivata.

Nakon što smo pravodobno reagirali i spriječili rast cijena goriva, sada kada imamo jasan signal o trendu koji će se promijeniti, gdje će cijene biti niže, ukinuli smo tu uredbu. Na taj način prepuštamo tržištu da regulira cijenu goriva. Mislim da je to dobro i korisno, rekao je.

Komentirao je i nove optužbe predsjednika Zorana Milanovića.

Ne znam što je govorio. Meni je žao ovih koji ga zovu, jel on gdje god ode, nitko ne zna na što je došao. Odjeci su stalno neke svađe, komentari, uvrede. Mislim da je to postaje  redundantno i gubi se cijeli smisao. Ovo što priča je bezveze, rekao je dodavši da mu je "gubljenje vremena komentirati Milanovićeve teme, konstrukcije i nekakve totalno nebitne opterećujuće teme za hrvatski javnost".

Komentirao je i Most i Božu Petrova.

“Govorio je da je svojim roditeljima preporučio cjepivo Pfizer, a onda javno zagovarao Ivermectin”, rekao je Plenković te se osvrnuo na prosvjede: “18. prosinca se neće dogoditi ništa. Ovaj koloplet aktera… Ima onih koji naivno misle da nema korone. Ovi koji umiru na intenzivnoj njezi, umiru tek tako jer nemaju što raditi. Ali postoje i politički paraziti. Koji bi htjeli nešto ušićariti na temama poput ovih”.

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, andrej plenković