Zagreb

HDZ: Neprihvatljivo da se u proračunu već nalaze sredstva za mjere

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradski zastupnici HDZ-a i HSLS poručili su u četvrtak kako im je neprihvatljivo da se u gradskom proračunu, koji još nije izglasan, već nalaze sredstva koja su oduzeta demografskim mjerama.

"Na današnjoj sjednici predviđeno je za sada 30 točaka dnevnog reda, a sada se ide po hitnom postupku s još 14 točaka. Broj točaka koje idu po hitnome postupku smatramo potpuno neprihvatljivim. Još je neprihvatljivije da je među tim točkama nešto što ne možemo dozvoliti da ide na današnju sjednicu, to su točke koje se tiču sudbina ljudi koji su ispred Gradske skupštine", rekao je novinarima potpredsjednik Skupštine iz redova HDZ-a Mislav Herman.

"Smatramo neprihvatljivim da se u proračunu već nalaze oduzeta sredstva za demografske mjere koje nisu još ni na dnevnom redu, a kamoli da su izglasane", naglasio je Herman.

Dodatno je nedopustivo da su materijale za dvije demografske točke koje se tiču mjere roditelj odgojitelj i novčana naknada za novorođeno dijete dobili tek jučer popodne, a smatraju da toliko važne točke treba prebaciti na neku od sljedećih sjednica Skupštine.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz