Pravila dogovora stupila su na snagu u nedjelju navečer i ostat će na snazi ​​do 19. siječnja kada će Liga momčadima dati nove smjernice.

Prema ovom sporazumu, momčadima će biti dopušteno angažirati po jednog igrača za svaki pozitivan slučaj Covid-19 u svojoj momčadi.

Momčadi će, s druge strane, imati obvezu angažirati najmanje jednog igrača ako imaju dva pozitivna slučaja Covid-19, najmanje dva igrača ako imaju tri pozitivna slučaja i najmanje tri ako imaju četiri ili više pozitivnih slučajeva.

Ovi zamjenski igrači, koji će sada moći odigrati više od 50 utakmica po sezoni, također neće biti uzeti u obzir pri izračunu gornje granice plaće momčadi niti poreza na luksuz koji bi mogao platiti.

NBA je odgodila pet utakmica u nedjelju - tri koje su se trebale odigrati u nedjelju (Atlanta-Cleveland, Brooklyn-Denver i Philadelphia-New Orleans), kao i Toronto-Orlando, koji su na rasporedu u ponedjeljak, i Brooklyn-Washington u utorak - zbog porasta broja slučajeva Covid-19.

Tijekom proteklih šest dana, više od 60 igrača stavljeno je u Covid-19 protokol, uključujući zvijezdu Hawksa Traea Younga, tri zvijezde Netsa Kevina Duranta, Jamesa Hardena i Kyrieja Irvinga te MVP-a 2019. i 2020. Giannisa Antetokounmpa iz Milwaukee Bucksa.

(Hina) xbis ybis