Sport

Tereti se za sedam silovanja: Mendy optužen za još jedno silovanje

Piše: PolitikaPlus

Francuski branič Manchester Cityja Benjamin Mendy (27) optužen je za još jedno silovanje, javlja agencija France Presse.

U istražnom zatvoru od kraja kolovoza, Mendy se u srijedu pojavio pred sucem u Chesteru.

Mendyja, koji je 2018. s francuskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka, sada se tereti za sedam silovanja na četiri žene i za seksualni napad na petu ženu.

Sedma optužba za silovanje dolazi od nove tužiteljice koja ga tereti za napad izveden u srpnju ove godine. Prijašnje optužbe odnose se za razdoblje između listopada 2020. i kolovoza 2021.

Na saslušanju pred sucem u srijedu se pojavio još jedan muškarac Louis Saha Matturie, koji nema veze s bivšim nogometašem Louisom Sahom i čije veze s Mendyjem nisu razjašnjene do kraja. I on je optužen za šest silovanja i seksualni napad između ožujka i kolovoza 2021.

Obojica su u istražnom zatvoru u Liverpoolu dok čekaju suđenje odgođeno do daljnjeg nakon što se trebalo održati 24. siječnja.

Mendy je postao najskuplji obrambeni igrač u povijesti 2017. kada je Manchester City platio Monacu za njega 52 milijuna funti (oko 60 milijuna eura). Prije toga je do 2013. do 2016. u Marseillu gdje je doašo iz Le Havrea gdje se razvijao kao igrač.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Benjamin Mendy, nogometaš, silovanje, francuska