Scena

GLAZBENA SCENA: I dalje vjeruju u rock! Scorpions predstavili naslovni singl novog albuma

Piše: PolitikaPlus

(Scorpions, Fotografija: Marc Theis)

14. 01. 2022. - Ususret novom studijskom albumu njemačke rock ikone SCORPIONS predstavili su naslovni singl „Rock Believer“! Kao i prethodni singl „Peacemaker“, i „Rock Believer“ poznatih glazbenih škorpiona, oda je svim nepokolebljivim rokerima koji iz dana u dan dokazuju da rock and roll nije mrtav.

 

Singl je dostupan je na glazbenim servisima.

 

Komentirajući novu pjesmu, produciranu u stilu njihovih najvećih uspješnica iz osamdesetih, frontman benda Klaus Meine ponosno je istaknuo: „Još uvijek postoje milijuni rock vjernika diljem svijeta. Naši obožavatelji su najbolji na svijetu.“ Nadodao je i da se novim studijskim izdanjem SCORPIONS vraćaju svojim korijenima – cilj im je bio reaktivirati staru energiju, žestoke melodije i moćne rifove koji su utkani u prepoznatljiv DNK njihove glazbe.

 

Izjavama se pridružio i Škorpionov gitarist Matthias Jabs otkrivši kako nadolazeće izdanje planiraju još od 2018. godine, dok je sam proces snimanja tijekom pandemije sjetno opisao „kao njihova druženja u osamdesetima, kada su večeri u lokalnom pubu ispunjavali beskrajnim razgovorima o glazbi”.

 

Najnovijim singlovima i onim što će tek otkriti SCORPIONS su čvrsto odlučili pokazati kako su sa svojim 19. studijskim albumom spremni razbuditi svijet i podsjetiti ih kako zvuči dobar rock. Da su još uvijek glasni planiraju potkrijepiti i nastupima uživo u sklopu europske „Rock Believer“ turneje čiji su prvi koncerti najavljeni za lipanj ove godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

scorpions, ROCK