Sport

Trener Srbije Gerona: Protiv Francuza moramo biti hladne glave

Piše: PolitikaPlus/Hina

Unatoč porazu od Hrvatske (20-23) srpski rukometaši nisu izgubili šansu za prolaz dalje na Europskom prvenstvu, a takvom se raspletu i dalje nada njihov izbornik Toni Gerona.

„Moramo se potpuno fokusirati na Francuze. Jutro nakon poraza od Hrvatske iskoristili smo za video analizu. Moramo otkriti i uvidjeti greške, to je važno. Mogu reći kako su nam u svemu ipak nedostajale one pripremne utakmice protiv Njemačke. Došli smo na prvenstvo bez ikakve provjere“, rekao je Gerona.

Nakon odigranog drugog kola u skupini C Francuska je prva s četiri boda. Hrvatska i Srbija imaju po dva, dok je Ukrajina bez bodova. Srbija može proći dalje ukoliko svlada Francusku s dovoljnim brojem pogodaka te u potencijalnom krugu s Francuzima i Hrvatima može biti prva ili druga.

„Prije godinu dana, u Zrenjaninu, svladali smo Francusku s tri razlike. Pokušat ćemo ponoviti tako nešto. U taj susret moramo ući hladne glave i svi moramo dati najviše od sebe. Šteta je što nismo pitanje prolaska uspjeli riješiti protiv Hrvatske. Sada imamo problem jer iz dana u dan radimo izmjene u igračkom kadru. Neki odlaze, drugi dolaze, nemamo vremena za pravo uigravanje. Ali, situacija je takva, moramo se priviknuti na sve to kako najbolje možemo i kompletna momčad mora dati sve od sebe u ogledu protiv Francuza“.

Hrvatska i Ukrajina prvo će u ponedjeljak na parket od 18 sati, dok u 20:30 sati kreće odluka ove skupine, odnosno dvoboj Francuske i Srbije.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbija, rukomet