Hrvatska

PLENKOVIĆ: Sve loše se atribuira HDZ-u, napadaju se institucije, bit će još feta salame

Piše: PolitikaPlus

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Nakon sjednice izjavu je dao premijer Andrej Plenković.

Na početku je komentirao obnovu stana Frke Petešića. “Nema nikakve obnove preko veze. U zgradi u kojoj su Državne nekretnine vlasnici, pokrenula se inicijativa i trebala je participirati tvrtka Državne nekretnine. Nema tu ničega, niti insinuacije da je tu nešto preko reda”, rekao je Plenković.

Bit će još feta salame. Mislim da je to i on sam pojasnio. U zgradi u kojoj su Državne nekretnine vlasnik stana, kojeg on koristi za službene potrebe, pokrenula se inicijativa i da bi se to sve obnovilo trebala je participirati tvrtka koja je vlasnik i tu nema ni insinuacije da se nešto radi preko reda. Cijela lijepa medijska priča o zgradi u Jurišićevoj pisana je zadnjih sedam osam mjeseci. Čitamo i to, nema tu ništa.

Štogod bilo, koja god tema bila, uvijek će oporba tražiti kut promatranja da našteti HDZ-u, tu uopće nema dileme. Štogod mi sad napravili, vjerojatno će reći da je rast BDP-a koji će biti iznad 10 posto riječi da je slučajno, da nema veze s Vladom i HDZ-om. Još možda i da to nije dobro. Doveli smo se u fazu da štogod se može da se atribuira HDZ-u. Recimo situacija s HNB-om - prva analiza je kako to može naštetiti Vladi i HDZ-u. Navikli smo na to, mi radimo svoje, a oni svoje, poručio je.

Na pitanje tko su ti koji demontiraju, Plenković poručuje da će se oni sami pronaći u tome.

To ne moram ja tumačiti, ja sam svoje kazao pa neka se o tome priča. Ja sam rekao samo činjenice. Ako pogledate koje su institucije u zadnjih godinu dana bile pod napadom, kritikom, to gotovo da ne stane na jedan papir. Crveni križ,Civilna zaštita, HNK, HGK, HOK, HRT, Ustavni sud, DORH, USKOK, vojska, policija, Stožer...Samo govorim o činjenicama, ne kvalificiram, ne diskvalificiram.

O povlačenju sredstava iz Fonda za obnovu rekao je: “Ništa ne izbjegavam. Cijela histerija nastala je nakon što je tehnička korespondencija s nekim od naših resora puštena nekom od vaših kolega. Radimo na ubrzanju trošenja sredstava iz EU Fonda solidarnosti i razgovaramo s Komisijom o specifičnim okolnostima, prvog i drugog potresa. Kad sve bude spremno, detaljnije ćemo o tome govoriti.”

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenković