Crna kronika

PULA: Uhićen razbojnik koji je opljačkao Kanađanina u pulskom hostelu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Razbojnik koji je u noći sa subote na nedjelju u jednom hostelu u Puli zatočio, zlostavljao i prijeteći pištoljem opljačkao 36-godišnjeg Kanađanina, uhićen je u nedjelju ujutro na autobusnom kolodvoru u Rijeci, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija.

Opljačkani 36-godišnji državljaninin Kanade prijavio je da mu je nepoznati muškarac oko 5.30 sati u hostelu u Puli zaprijetio pištoljem i otuđio mobitele i bankovnu karticu. Muškarac ga je zavezao i napustio hostel, nakon čega je 36-godišnjak uspio izaći na ulicu i potražiti pomoć.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 21-godišnjak iz Rijeke u noći sa subote na nedjelju provalio u hostel u Puli te je iz recepcije otuđio novac, a potom ušao u sobu u kojoj je spavao 36-godišnji državljanin Kanade te mu je preturao po stvarima, što je probudilo 36-godišnjaka.

Kada ga je kanadski državljanin pokušao spriječiti 21-godišnjak mu je zaprijetio pištoljem te mu je oduzeo mobitele i bankovnu karticu, s kojom je potom na jednom bankomatu u Puli podignuo novac. 

"Operativnim radom" policija je ubrzo utvrdila da je osumnjičeni autobusom napustio Pulu i uputio se prema Rijeci, gdje je uhićen na autobusnom kolodvoru. U policiji dodaju i da je uhićeni 21-godišnjak odgovoran i za nekoliko kaznenih djela na primorsko-goranskom području.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PULA, RAZBOJSTVO