Regija

BIH: Rekordan broj hospitaliziranih u covid bolnici u Mostaru

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Covid bolnici u Mostaru liječi se 146 pacijenata što je novi crni rekord od početka epidemije, a za vikend je preminulo 13 osoba s područja Hercegovine, gdje prevladava omikron varijanta koronavirusa, izvijestile su u ponedjeljak zdravstvene vlasti. 

Prema izvješću Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) sa sjedištem u Mostaru u tamošnjoj covid bolnici, koja djeluje u okviru Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, 17 osoba spojeno na respirator, dok je još njih šestero na potpori kisikom od ukupno 146 oboljelih. To je ujedno rekordan broj hospitaliziranih od početka epidemije koronavirusom.

Tijekom  vikenda u toj bolnici preminulo je 13 bolesnika, od kojih je devetero s područja HNŽ-a, a po dvoje je iz Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu, odnosno Hercegbosanske županije, čije je sjedište u Livnu. 

U trodnevnome razdoblju u Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su  2333 uzorka od kojih je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih 877. Najviše ih je iz Mostara 638. 

Danima se povećava broj zaraženih i hospitaliziranih od posljedica zaraze koronavirusom. Zbog toga su od prošloga tjedna u SKB Mostaru obustavljeni svi medicinski zahvati koji nisu hitni. 

Po navodima epidemiologa na području Hercegovine pacijenti posljednjih tjedana gotovo isključivo obolijevaju od omikron varijante koronavirusa. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mostar bolnica