Sport

HORVAT: Dobilio smo utakmicu prije svega napadom 7 na 6, te dobrom obranom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Imali smo praktički izgubljenu utakmicu, ali smo se vratili u drugom dijelu, izjavio je nakon pobjede nad Islandom na EURU izbornik hrvatskih rukometaša Hrvoje Horvat za RTL televiziju. 

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu u drugom krugu Europskog prvenstva svladavši u ponedjeljak u Budimpešti reprezentaciju Islanda sa 23-22 (10-12).

"Možemo se veselit ovoj teško izborenoj pobjedi, bila je stvarno teška utakmica, vrlo borbena i nije bila nimalo lijepa na momente. Improvizirali smo, imali smo praktički izgubljenu utakmicu u prvom dijelu,a onda smo sve preokrenuli, prije svega napadom 7 na 6, te dobrom obranom", kazao je Horvat. 

Uz raspoloženog vratara Hallgrimssona, koji je sakupio šest obrana do polovice prvog poluvremena, Island je u 19. minuti došao do pet pogodaka prednosti (9-4).

"Nikako nam napad nije štimao u tom dijelu, umorni su bili i Cindrić i Marić, te nikako nismo pronašli ritam. Ako umoru, dodaš i neuigranost, onda uđeš u nesigurnost. Srećom, igra 7 na 6 nas je vratila, a obrana je profunkcionirala. Srna je bio jako bitan za 6-0, Islanđani se tu nisu snašli i okrenuli smo utakmicu. Drago mi je zbog Pešića i njegovih 13 obrana, vratari su bili prozivani na ovom prvenstvu, a oni su svaki dan imali različite igrače u obrani i nije im bilo lako", kazao je Horvat. 

Pobjednički pogodak je 15 sekundi prije kraja postigao Ante Gadža.

"Sretni smo, imali smo dobru utakmicu protiv Danske i takvu obranu i borbenost smo danas pobijedili. Puno nam je igrača nedostajalo i puno nam se igrača izrotiralo, nije to bilo lako sve posložit. Ovo nam bio test karaktera i položili smo ga", kazao je Gadža.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvoje horvat, rukomet